Τάκης Σταθόπουλος: “Είναι ανεπίτρεπτο σε ολόκληρο Δ.Α.Κ να μην υπάρχει ένας απινιδωτής….”

“Αν δεν μας είχε υποσχεθεί η Περιφέρεια ότι θα τοποθετήσει απινιδωτές σε όλη την Περιφέρεια εμείς θα είχαμε πάρει. Είναι ανεπίτρεπτο σε ολόκληρο Δ.Α.Κ να μην υπάρχει ένας απινιδωτής’, επισημαίνει ο κ. Τάκης Σταθόπουλος από το σύλλογο Δρομέων Κοζάνης με αφορμή το άσχημο συμβάν με τον Διεθνής Δανό ποδοσφαιριστή που ευτυχώς δε συνέβη του μοιραίο. Ο κ. Σταθόπουλος σχολίασε τα παραπάνω σε ανάρτηση του συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης.

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης.

Η ανάγκη για τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή σε δημόσιους χώρους όπως τα γήπεδα της Κοζάνης είναι ένα θέμα που ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης έθεσε ως προτεραιότητα. Γι αυτό και μέσα στην προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήση απινιδωτή σε μέλη του συλλόγου και σε πολίτες που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν. Η σωτήρια επέμβαση της ιατρικής ομάδας στον αγώνα Δανία-Φινλανδία μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η συνεχή εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών σε όσους βρίσκονται σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους.

O Ηλίας Κάτανας περ. Σύμβουλος, σχετικά με τους 120 Αυτόματους Απινιδωτές:  “Η χρήση του αυτόματου απινιδωτή δείχνει πόσο σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη της περιφέρειας”

“Η ανθρώπινη ασπίδα που σχημάτισαν οι συμπαίκτες του Έρικσεν ήταν η πιο συγκλονιστική εικόνα στέλνοντας το μήνυμα πως πάνω από όλα σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή και όχι μία τηλεοπτική εικόνα που θα πουλούσε συναίσθημα, κιτρινισμό και κλικς μετά από κάποια λεπτά. Η χρήση του αυτόματου απινιδωτή δείχνει πόσο σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη της περιφέρειας να καταφέρει επιτέλους να υλοποιήσει το πρόγραμμα των 120 Δημόσιων Αυτόματων Απινιδωτών που τους είχαμε παραδώσει, γεμίζοντας τις γειτονιές, τα γήπεδα, τους Δήμους και τα χωριά με αυτό το σπουδαίο μηχάνημα”.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ