Άνω των 100 οι αθλητές που εξομολογήθηκαν την κακοποίησή τους

Ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών της γυμναστικής που μαρτυρούν κακοποιητική συμπεριφορά αυξήθηκε δραματικά τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπό των 22 γυμναστών, Αλέξανδρο Αδαμίδη ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα 100 παιδιά.
Μέσα σε ελάχιστες ώρες η καταγγελία των 22 αθλητριών και αθλητών της ενόργανης γυμναστικής για κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος τους και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους συμπαρέσυρε συναθλητές τους, οι οποίοι έχουν υποστεί ίδιες και παρόμοιες συμπεριφορές στο διάστημα της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό.
Τα παιδιά αυτά προσέτρεξαν στους 22 που έστειλαν την επιστολή στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και μοιράστηκαν μαζί τους το δικό τους τραύμα.
Πλέον, ο αριθμός των γυμναστών και των γυμναστριών είναι δραματικά μεγαλύτερος, ενώ προστέθηκαν μαρτυρίες και από αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής!
"Δεν ξέρω ακριβώς πόσοι είναι, πια.
Περισσότεροι από 120, 130;
Είμαι συνέχεια στα τηλέφωνα με τα παιδιά και με ενημερώνουν, γι' αυτό και για άλλα.
Οι αθλητές μιλούν μεταξύ τους.
Πλέον, έχουμε και αθλήτριες της ρυθμικής.
Είναι παιδιά από όλη την Ελλάδα", ανέφερε στο SPORT 24 ο νομικός εκπρόσωπος των 22 αθλητών, Αλέξανδρος Αδαμίδης.
Ο κ. Αδαμίδης ενημέρωσε ότι όσα περιγράφουν τα 22 παιδιά στην επιστολή τους είναι ποινικά αδικήματα που έχουν παραγραφεί.
Ωστόσο, αναμένεται να γίνει αναλυτική αναφορά στα ονόματα των προπονητών και των προπονητριών που καταγγέλθηκαν για κακοποιητική συμπεριφορά.
Ζήτησε ενημέρωση τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και η ομοσπονδία γυμναστικής που συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.
Η υπόθεση χρεώθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απόστολο Ανδρέου.
“Ο φάκελος περιλαμβάνει κι άλλα περιστατικά, εκτός από αυτά που αναφέρονται στην επιστολή.
Στόχος αυτών των παιδιών δεν είναι ο ποινικός κολασμός των προπονητών τους, αλλά να μπει τέλος στις βίαιες συμπεριφορές και στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των αθλητών.
Να θεσπιστεί ένα πλαίσιο αξιολόγησης των προπονητών και των μεθόδων της προπόνησης, ώστε να μην υποστεί άλλο παιδί όσα υπέστησαν οι ίδιοι.
Όπως αντιλαμβάνεστε είναι άλλο πράγμα η επιτήρηση για ένα ελεγχόμενο βάρος και άλλο ο προπονητής να σε τραβάει από τα γεννητικά όργανα!
Οι περισσότεροι από τους 22 αθλητές αποξενώθηκαν πλήρως από τον αθλητισμό, λόγω των ψυχικών τραυμάτων που υπέστησαν”, τόνισε ο κ. Αδαμίδης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
Tharos.gr Logo
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ