Πως όμως επιλέγονται αυτές οι τέσσερις καλύτερες τέταρτες ομάδες;
Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:
α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
ε) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.
στ) Κλήρωση.
Στην περίπτωση των μπαράζ ανόδου, σχηματίστηκαν οκτώ όμιλοι των επτά ομάδων. Ωστόσο στον όγδοο όμιλο ο Πυθαγόρας Κοντακαιΐκων Σάμου μπήκε στην κλήρωση, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα και έτσι χάνει όλα τα παιχνίδια με 3-0 τέρματα. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που γίνεται μεν για να δημιουργηθεί η βαθμολογία του Ομίλου και να αναδειχθει η σειρά καταταξης, στην οποία την τελευταια θέση θα πάρει η ομάδα της Σάμου, αλλά προκαλεί διαφορές όταν θα πάμε να συγκρίνουμε τους ομίλους μεταξυ τους. Γιατί στην περίπτωση αυτή κάποιες ομάδες μπορείνα ευνοηθούν ή να αδικηθούν από αυτά τα 3-0 α.α. που θα έχουν δεδομένα οι ομάδες του 8ου Ομίλου.
Όταν θα γίνει λοιπον η ενιαία κατάταξη για την ανάδειξη των καλύτερων τέταρτων στους οχτώ ομίλους, θα αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί που θα έχει πάρει ο τέταρτος του συγκεκριμένου ομίλου από τον Πυθαγόρα καθώς και τα 3-0 τέρματα και αντίστοιχα θα αφαιρεθούν και οι βαθμοί που θα πάρουν όλοι οι τέταρτοι από τους τελευταίους των ομίλων τους.