• Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Live
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Θάρρος Κοζάνης
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
VELVITA

Αρχική » Άρθρα-Απόψεις » Πού πορεύεται ο πλανήτης;

Πού πορεύεται ο πλανήτης;

ΘάρροςΘάρρος
Άρθρα-Απόψεις
Πού Πορεύεται Ο Πλανήτης;
05/05/2025
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτά

Οι δυτικές κοινωνίες είναι τραγικά διασπασμένες στα πλαίσια της αστικού τύπου δημοκρατίας, του θαυμάσιου παιχνιδιού του συστήματος εξουσίας της οικονομικής ολιγαρχίας και των υπηρετών της.

Κυρίαρχοι είναι οι χαρακτηρισμοί «συντηρητικοί» και «προοδευτικοί», ομάδων, που ανταγωνίζονται στον πολιτικό στίβο, όπως οι Πράσινοι και οι Βένετοι στο ιπποδρόμιο επί Βυζαντίου.

Και βέβαια υπό τις συνθήκες αυτές η εθνική ομοψυχία, η άκρως απαραίτητη για την πρόοδο και ευημερία ενός έθνους αποτελεί άπιαστο όνειρο. Παραμερίζοντας οι ομάδες, που διεκδικούν την εξουσία, τα ουσιώδη προβλήματα του λαού, ο οποίος δοκιμάζεται από την οικονομική λεηλασία, τις διαρκείς απειλές πολέμου, την αναξιοκρατία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς, επιδίδονται σε αγώνα ευαρέσκειας στα κέντρα, από τα οποία εξαρτάται η παραμονή τους στην εξουσία. Και οι οπαδοί όχι πάντοτε εν τη αφελεία τους αλλά με εμφανή την ιδιοτέλεια και την έλλειψη αγάπης για την πατρίδα συνοδοιπορούν στην παρακμή προσδοκώντας το ατομικό όφελος!

Έχει εδραιωθεί η αντίληψη της ύπαρξης ισχυρών χωρών, οι οποίες ρυθμίζουν τις τύχες των ανισχύρων. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αποδοθεί ο τίτλος του πλανητάρχη στον πρόεδρο των ΗΠΑ και έγινε αποδεκτό αυτό από μεγάλο πλήθος συνανθρώπων μας. Βέβαια τα μέσα ενημέρωσης ελάχιστα εστιάζουν στον ρόλο των πλουτοκρατών της χώρας αυτής, κατά την προεκλογική περίοδο, και τις παρεμβάσεις για την τοποθέτηση υπουργών και άλλων αξιωματούχων αρεστών σ’ αυτούς. Μάλλον θολώνονται τα νερά, όταν διαδίδεται ότι και μεταξύ οικονομικά ισχυρών υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός λόγω αντικρουομένων συμφερόντων.

Ο προηγούμενος πρόεδρος προώθησε με ιδιαίτερη εμμονή και επιμονή τη λεγόμενη γουόκ ατζέντα με κυρίαρχα θέματα τον κίνδυνο εκ της κλιματικής αλλαγής, την αποδοχή των πολυπολιτισμικών κοινωνιών και τον πολλαπλασιασμό των βιολογικών φύλλων.

Αν πράγματι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής, κύριοι υπεύθυνοι είναι οι καταληστεύοντες τον πλανήτη οικονομικά ισχυροί. Η εμμονική προώθηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και η δαιμονοποίηση των σταθμών ορυκτών καυσίμων, σε συνδυασμό με την τρομοκράτηση των πολιτών για αυτά που μας αναμένουν, αν δεν συμορφωθούμε, έπρεπε να μας προβληματίσει. Δυστυχώς πολλοί αποδέχονται τα πάντα χωρίς σκέψη. Σκέπτονται άλλοι γι’ αυτούς και αυτό αρκεί. Το μόνο που δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής είναι η οργάνωση της πυροπροστασίας και η με ένταση δενδροφύτευση σ’ όλη την έκταση του πλανήτη. Αντ’ αυτού τεράστιες εκτάσεις τροπικών δασών, όπως στην περιοχή του Αμαζονίου, αποψιλώνονται και οι αμυνόμενοι ιθαγενείς απομακρύνονται ή δολοφονούνται. Βέβαια αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους προοδευτικούς «σωτήρες» του πλανήτη.

Οι «προοδευτικοί» επικροτούν πλήρως σε αγαστή συνεργασία με σκοτεινές και αφθόνως χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ την κατάργηση των συνόρων και τη μετατροπή των δυτικών κοινωνιών σε άμορφες μάζες αχυρανθρώπων. Μάλιστα επιτίθενται κατά των «συντηρητικών» κοσμώντας τους με τον χαρακτηρισμό του απάνθρωπου φασίστα. Βέβαια ελάχιστοι, τόσο «προοδευτικοί» όσο και «συντηρητικοί» τολμούν να αρθρώσουν λόγο για τα αίτια της μετανάστευσης, πού είναι η άγρια εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των φτωχών χωρών και η πρόκληση τοπικών πολέμων προς εξυπηρέτηση αθλίων συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών όχι χωρών βέβαια αλλά της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Και κάνουν πως αγνοούν οι «προοδευτικοί» ότι μετανάστες, που εισέρχονται παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητούν οι οικονομικά ισχυροί, που πιέζουν τις κυβερνήσεις των ισχυρών χωρών και αυτές πιέζουν τις κυβερνήσεις των ανισχύρων και υπερχρεωμένων, όπως η δική μας. Βέβαια οι «συντηρητικοί» υπέρμαχοι της φυλετικής καθαρότητας και αυτοπροβαλλόμενοι ως υπερασπιστές των εθνικών δικαίων κάνουν πως αγνοούν ποια η κατάσταση στις χώρες, από τις οποίες εξέρχονται απόκληροι με την ελπίδα της επιβίωσης. Μάλιστα προβάλλουν ως πρότυπο υπεράσπισης της πατρώας γης τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.

Χρειάζονται πράγματι οι δυτικές κοινωνίες φθηνά εργατικά χέρια, για να ανταγωνιστούν τις ανερχόμενες οικονομικά χώρες, όπως η Κίνα και άλλες της Ασίας. Όμως οι δυτικές κοινωνίες είναι επικίνδυνα γηρασμένες. Και αντί οι κυβερνήσεις των χωρών να επιδοθούν σε εργώδη προσπάθεια στήριξης της οικογένειας προς ανακοπή της δημογραφικής συρρίκνωσης επιδόθηκαν, προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπνευστών της γουόκ ατζέντας, στην παροχή πλήθους δικαιωμάτων σε ζεύγη, που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν, ευτελίζοντας τον παραδοσιακό γάμο όλων των κοινωνιών από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας και στραγγαλίζοντας το δικαίωμα των παιδιών να αναπτυχθούν σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Σ’ αυτά «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί» έδωσαν τα χέρια σε ανίερη συμμαχία.

Ήλθε όμως η αλλαγή στην προεδρία και τα πράγματα φάνηκαν να αλλάζουν. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να διακηρύξει ότι τα βιολογικά φύλα είναι δύο. Φυσικά η επιστημονική κοινότητα το αποδέχθηκε όπως είχε αποδεχθεί ότι είναι 62+! Έσπευσαν να το αποδεχθούν και κάποιοι πολιτικοί ελπίζοντας ότι δεν θα κινδυνεύσουν να απωλέσουν την εξουσία. Οι «συντηρητικοί» πολίτες, που πορεύονται πίσω από τους «προοδευτικούς συντηρητικούς» πολιτικούς έσπευσαν να πανηγυρίσουν την αποκατάσταση της βιολογικής τάξης και να ησυχάσουν με τη σκέψη ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε καλά χέρια! Κάποιοι άλλωστε ανέμεναν τον νυν πρόεδρο ως μεσσία! Τώρα τίποτε άλλο δεν φαίνεται να τους απασχολεί.

Από τις πρώτες απαιτήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ προς τις υποτελείς χώρες της «συμμαχίας» του ΝΑΤΟ ήταν η αύξηση των «αμυντικών» δαπανών σε 5% του ΑΕΠ. Φαίνεται ότι χρήματα υπάρχουν, καθώς έχουν επιλυθεί όλα τα σημαντικά βιοτικά προβλήματα των πολιτών των χωρών αυτών! Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν εκφράζεται ξεκάθαρα, αν η «συμμαχία» απειλείται από τη Ρωσία, την Κίνα ή από εξωγήινους. Δυστυχώς πολλοί πολίτες έχουν πεισθεί ότι υπάρχει απειλή! Έσπευσε να το διαβεβαιώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αγωνιά για την κατιούσα, που πήρε η οικονομία της χώρας της και αναζητά αγοραστές οπλικών συστημάτων. Ας μη αμφιβάλλουμε ότι τη μερίδα του λέοντος θα λάβει με παραγγελίες καταναγκασμού η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. 25 δισεκατομμύρια € προτίθεται να δαπανήσει η χώρα μας για εξοπλισμούς μέχρι το 2036.

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να περνά σε δεύτερη μοίρα. Ίσως η κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιβηρική χερσόνησο δώσει το θάρρος σε κάποιους ειδικούς επιστήμονες να λύσουν τη σιωπή τους. Όσο για τη μετανάστευση κανένα μέτρο δεν θα τη σταματήσει, αν οι κατέχοντες δεν παύσουν να λεηλατούν τις φτωχές χώρες και να σπέρνουν πολέμους. Και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του νυν προέδρου των ΗΠΑ για ανάκαμψη της βιομηχανίας της χώρας του θα καταρρεύσουν. Μόνο όπλα θα πωλούν σε λίγο οι «προασπιστές» της ειρήνης και της ελευθερίας των (υποδούλων) λαών.

Από δύο χαίνουσες πληγές δοκιμάζεται ο πλανήτης, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Στην πρώτη η άφρων ΕΕ, που προσπαθεί να πείσει τους λαούς ότι απειλείται από τη Ρωσία, θυσιάζει τον ουκρανικό λαό και θέτει σε υπέρμετρη δοκιμασία την οικονομία των χωρών της. Στη Μέση Ανατολή κυρίαρχος είναι το σιωνιστικό Ισραήλ. Φάνηκε ότι και ο νέος πρόεδρος είναι υποτελής του διεθνούς σιωνισμού, καθώς πρότεινε την απομάκρυνση όλων των Παλαιστινίων όχι μόνο από τη λωρίδα της Γάζας αλλά και από τη Δυτική όχθη του Ιορδάνη! Δεν είναι βέβαια άγνωστος ο στόχος αυτός από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Αλλά και ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει αγαθότατες σχέσεις με τον ομόλογό του του Ισραήλ, κατά του οποίου, υποτίθεται, εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Πάντως «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί» αποφεύγουν τη χρήση του όρου σιωνισμός και εξαπολύουν μύδρους εναντίον όσων έχουν το «θράσος» να τον χρησιμοποιούν συγχέοντας δολίως τους όρους αντισιωνισμός και αντισημιτισμός!

Στη θέση της γουόκ ατζέντας έρχεται η ατζέντα της αστυνόμευσης του πολίτη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και των «ασφαλών» ταυτοτήτων με εμφανή τα εγκώμια του κινεζικού προτύπου! Αλλαγή πολιτικής ή μετάβαση σε άλλη φάση της ίδιας;

Ενώ όλα δείχνουν ότι εντείνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μέχρι τώρα κυριάρχων δυτικών χωρών, που φαίνεται να καθίστανται ανταγωνιστές, ορθώνονται και άλλοι διεκδικητές με πρώτη την Κίνα. Ο πλανήτης εισέρχεται σε περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας. Και αντί να προσδοκούμε προσέγγιση με την επικράτηση της ορθής καλούμενης λογικής βλέπουμε να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου εντονότερα.

Πού πορεύεται ο πλανήτης;

«Μακρυγιάννης»

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα - Απόψεις» του tharos.gr δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του tharos.gr.
Tags - Θάρρος Κοζάνης 1821, 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων, 12 μίλια, 112, 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, 1o EΠΑΛ Κοζάνης, 11η Σεπτεμβρίου, 1ο Νηπιαγωγείου Φλώρινας, 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, 13ο Δημοτικό Σχολείο
Θάρρος

Θάρρος

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία.

Το Θάρρος στο Google News Ακολουθήστε το Θάρρος στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, καλεσμένος στο Blue Heritage Forum Δυτική Μακεδονία

Επόμενη Ανάρτηση

Δήμος Βοΐου: Πρώτη εκκίνηση για το VoioRaceseries με Μπούρινο

Σχετικά Άρθρα

 Ο Άγιος Της Λίμνης Των Πρεσπών Αχίλλιος
Άρθρα-Απόψεις

Ο Άγιος της λίμνης των Πρεσπών Αχίλλιος

22/05/2025
Να Ξυπνήσουμε Πριν Ο Κυνισμός Γίνει Καθημερινότητα!..
Άρθρα-Απόψεις

Να ξυπνήσουμε πριν ο κυνισμός γίνει καθημερινότητα!..

22/05/2025
19Η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης Των Θυμάτων Της Γενοκτονίας Του Ποντιακού Ελληνισμού
Άρθρα-Απόψεις

19η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

21/05/2025
Τα Κοινωνικά Συμφέροντα Και Το Αποτύπωμα 
Άρθρα-Απόψεις

Τα κοινωνικά συμφέροντα και το αποτύπωμα 

21/05/2025
Τα Κοινωνικά Συμφέροντα Και Το Αποτύπωμα 
Άρθρα-Απόψεις

Τα κοινωνικά συμφέροντα και το αποτύπωμα 

20/05/2025
Ο Γητευτής!
Άρθρα-Απόψεις

Ο γητευτής!

20/05/2025
ADVERTISEMENT
MyDei
ejust4skills.gr
Αιολική Βερμίου
ΔΕΣΦΑ
Marianna Triadafyllou
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
ADVERTISEMENT

Tharos Logo2022

© 2025 Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας
  Τσόντζα 2, 50131, Κοζάνη
  +30 2461038611
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Θάρρος
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Social Media

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.