Στην παράγραφο 1 γράφει: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου», ενώ στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου γράφει: « Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις». Δηλαδή μας λέει ότι η ισότητα δεν έχει σχέση με το επάγγελμα ή την ιδιότητα του κάθε πολίτη.
Του Κων/νου Τζέκη
Το ερώτημα που βγαίνει αβίαστα από τα στόματα των περισσοτέρων πολιτών είναι αν οι επιταγές του Συντάγματος εφαρμόζονται στη χώρα μας. Ξέρω ότι όσοι διαβάστε αυτές τις αράδες θα πείτε με ένα στόμα, ότι ασφαλώς και δεν είμαστε ίσοι.
Τότε και αφού συμβαίνουν αυτά γιατί οι λαλίστατοι Συνταγματολόγοι και οι επιστημονικές ομάδες δεν ασχολούνται με αυτή τη Συνταγματική παρεκτροπή;
Απλούστατα γιατί δεν τους συμφέρει; Γιατί δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με αυτά τα επουσιώδη ζητήματα; Γιατί αναγνωρίζουν τον λαϊκισμό του Συντάγματος και διαφωνούν με τις επιταγές του;
Μπορεί και όλα μαζί ή ένα, ένα. Πως να διαβάσεις τη ψυχή του κάθε ταγού της πολιτείας; Αλλά τότε εμείς για ποια αξιοκρατία αναφερόμαστε, όταν οι ίδιοι εκλέγουμε ανθρώπους που κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους;
Από που να πιαστεί κανείς. Από την ασυλία των Βουλευτών; Κατά την οποία αν σε εξυβρίσει και του το ανταποδώσεις εσύ θα πας μέσα σαν θνητός που είσαι και αυτός σαν αθάνατος θα πίνει καφέ στην καφετέρια δηλώνοντας ότι συνελήφθης για τα αδικήματά σου;
Από τη δυνατότητα που δίδεται στους εκλεγμένους Υπουργούς και Βουλευτές να διαπράττουν βαρύτατα αδικήματα και να μη λογοδοτούν ποτέ για τις πράξεις τους.
Από την παραδοξότητα του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών (μάλλον περί ανευθυνότητας πρόκειται) ο οποίος απαγορεύει την περαίωση της προανάκρισης ή της κύριας ανάκρισης, χωρίς την άδεια της Βουλής, η οποία καλείται να παράσχει ή όχι άδεια χωρίς στοιχεία. Εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί.
Από τη διαφορά τις φοροαπαλλαγές τους; Που δεν φορολογούνταν για το 30% και βάλε των εισοδημάτων τους; Ενώ ο κάθε πολίτης αν τολμούσε ας μη δήλωνε ένα ευρώ; Κοντά τους και εκατοντάδες άλλα επαγγέλματα – μην απορείτε για το εκατοντάδες είχαν και αυτά φοροαπαλλαγές, ακολουθώντας το παράδειγμα των αφεντικών τους. Παράδειγμα, κάποτε απαλλάσσονταν της εφορίας εκείνος που συντηρούσε …….άλογα που έτρεχαν στον ιππόδρομο.
Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλει κανονικά τα διόδια για την κίνηση της Υπηρεσιακής του πομπής, οι Βουλευτές απαλλάσσονται της υποχρεώσεως να πληρώνουν διόδια.
Ενώ ο κάθε υπάλληλος μετατιθέμενος δικαιούται ως έξοδα μετακίνησης ελάχιστα, οι βουλευτές απολαμβάνουν στεγαστικό επίδομα μέχρι 1200 ευρώ, χωρίς άλλα εισοδηματικά κριτήρια ή κατοχή ακινήτων ή άλλων εσόδων.. Εκτός αυτού αυτοκίνητο με επιδότηση καυσίμου, ενοίκια του γραφείου τους στην επαρχία και γραφείο με έξοδα της Βουλής, ατέλεια τηλεφώνων και αλληλογραφίας και δεν γνωρίζω αν φορολογούνται τα επιδόματα της συμμετοχής σε επιτροπές κλπ.
Ο Βουλευτής δικαιούται Πέντε υπαλλήλους εκ των οποίων δύο αστυνομικοί που τους επιλέγουν οι ίδιοι, για τις ανάγκες; της αποστολής τους. Το παράδοξο είναι ότι όλοι τους μπορούν να διαμένουν σε ακριβά ξενοδοχεία σε περίπτωση κίνησης του Βουλευτή σε άλλη περιοχή για υπηρεσιακούς λόγους.
Άτοκο δάνειο από τη Βουλή για αγορά κατοικίας. Συνταξιοδότηση με ελάχιστα χρόνια βουλευτικής ιδιότητας. Και άλλα.
Είμαστε λοιπόν ίσοι; Αλήθεια γιατί δεν καταργείται η σχετική διάταξη του Συντάγματος, αφού παραβιάζεται ασυστόλως;
Όλοι μας γνωρίζουμε προς τα που πάει για την Αθήνα. Αγνοούμε όμως ότι, όσο πιο ψηλά είναι τα κτίρια, τόσο πιο χαμηλή η ηθική.