Να διπλασιαστεί το επίδομα θέρμανσης και να επανέλθουν τα προηγούμενα κριτήρια (του Χάρη Κάτανα)

Η ψευδεπίγραφη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα με τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις στις πλάτες των πολιτών, αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά μέσω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που ψευδώς την αποδίδει μόνο στη διεθνή συγκυρία. Η κυβέρνηση είναι άμεσα υπεύθυνη για την αύξηση της τιμής και για το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται, ειδικά σε περιοχές όπως η Π.Ε. Κοζάνης όπου υπάρχει βαρύς χειμώνας σχεδόν έξι μήνες το χρόνο, διότι:

-Αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22% και τον ΦΠΑ στο 24% εκτοξεύοντας την τιμή του.

-Μείωσε το επίδομα θέρμανσης από το 0,35 ευρώ το λίτρο, αρχικά στο 0,25 ευρώ το λίτρο και στη συνέχεια στο 0,125 ευρώ το λίτρο.

-Μείωσε κατά 50% τον αριθμό των δικαιούχων θεσπίζοντας «κριτήρια» που απ ανθρώπους που λάμβαναν το επίδομα θέρμανσης τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι αναγκαίος τουλάχιστον ο διπλασιασμός του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, με παράλληλη επαναφορά των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων χορήγησης, στα πλαίσια του 2014, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ένα αυτονόητο μέτρο δικαιοσύνης προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες στους ήδη μειωμένους έως και καταχρεωμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όσων χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες αδικίες, η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Κάτανας Χάρης

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ