ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Γαϊδουρινή υπομονή

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Οι νέες προβλέψεις των λοιμωξιολόγων λένε ότι ο κορονοϊός μεταλλάσσεται πολύ εύκολα, ότι τα εμβόλια θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και στο μέλλον και ότι πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή, γαϊδουρινή, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο και αποτελεσματικό εμβόλιο που θα τον εξουδετερώσει εντελώς και θα μας απαλλάξει οριστικά από αυτόν.

Γι’ αυτό τον λόγο στη Βολιβία δοκιμάζουν αυτές τις μέρες ένα εμβόλιο σε γαϊδούρια. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κρατικό βολιβιανό εργαστήριο δοκίμασε πλάσμα γαϊδουριού και ήδη ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες φάσεις παραγωγής, ενώ ελπίζει να το πιστοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βραζιλία.

Η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Εργαστηρίων Υγείας, Έβελιν Φορτούν, δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία των ερευνών.

«Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση παραγωγής πρώτων υλών (ορός), πρόκειται να ποσοτικοποιήσουμε τα αντισώματα και στη συνέχεια θα στείλουμε το προϊόν μας στη Βραζιλία.

Η έρευνα του ορού με πλάσμα γαϊδουριού άρχισε τον Ιανουάριο, από αντιγόνα της νόσου COVID-19 που χορηγήθηκαν σε τρία ζώα και εκείνα δημιούργησαν αντισώματα.
Είναι απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει τη δωρεάν διανομή σε ασθενείς με COVID-19 στις ΜΕΘ, και τότε θα φανεί και η δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης του προϊόντος σε ευρεία κλίμακα».

Αυτό που δεν προσδιόρισε η βολιβιανή Διευθύντρια είναι πόσο σύντομα θα βγει το καινούργιο αυτό εμβόλιο γαϊδουριού, δηλαδή εάν θα είναι φέτος το καλοκαίρι, ή μήπως θα πρέπει να έχουμε γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να εγκριθεί και να δοθεί για χρήση.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, πάντως, από υπομονή άλλο τίποτα. Δώδεκα (12) ολόκληρα χρόνια υπομείναμε – και εξακολουθούμε να υπομένουμε – την κρίση και τα μνημόνια. Έχουμε υποθηκεύσει τη χώρα μας για ενενήντα εννιά (99) χρόνια μέχρι και τα δισέγγονα μας, και σαν τα καημένα τα γαϊδούρια της Σαντορίνης, που ανεβαίνουν τα 99 σκαλιά φορτωμένα τους υπέρβαρους Γερμανούς και τους άλλους τουρίστες, έχουμε αποκτήσει πραγματικά γαϊδουρινή υπομονή.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ