4 εύκολες ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια

4 εύκολες ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τα ρούχα διαρκώς να ελαφραίνουν, οι περισσότερες νιώθουμε την ανάγκη για πιο λεπτά, καλλίγραμμα πόδια.

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τα ρούχα διαρκώς να ελαφραίνουν, οι περισσότερες νιώθουμε την ανάγκη για πιο λεπτά, καλλίγραμμα πόδια.

Είναι γνωστό ότι το pilates ενδυναμώνει τους μυς των ποδιών, τους λεπταίνει, ενώ ταυτόχρονα τους κάνει να φαίνονται πιο μακριοί.

Η παρακάτω προπόνηση σας προσφέρει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα μέσα σε μόλις 3 λεπτά, ώστε να μπορεί να χωρέσει ακόμη και στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα.

Επίσης, μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού σας καθώς δεν απαιτεί τον παραμικρό εξοπλισμό.

Το μυστικό; Κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ασκήσεων, όχι απλώς θα παραμείνετε όρθια, αλλά θα πρέπει να στέκεστε και στις μύτες των ποδιών σας! Έτσι, θα αποκτήσετε γράμμωση στους γλουτούς, τους τετρακέφαλους και τις γάμπες σας.

Squat
Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά και τα πέλματά σου να κοιτούν ευθεία. Βάλε τα χέρια σου στη μέση σου και λύγισε τα γόνατά σου κατεβαίνοντας όσο πιο χαμηλά μπορείς. Κατέβα χαμηλά μέχρι τα γόνατά σου να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων!

Προβολές
Είσαι σε όρθια θέση και βάλε τα πέλματά σου παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο. Στην συνέχεια κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, λυγίζοντας προσεκτικά το δεξί σου γόνατο και κατεβάζοντας ολόκληρο το σώμα σου κατακόρυφα προς το πάτωμα. Μείνε χαμηλά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επέστρεψε στην αρχική σου θέση και άλλαξε πόδι! Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Προσαγωγές ποδιών
Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα, ακούμπησε τα χέρια σου δίπλα ακριβώς στους γλουτούς σου και σήκωσε τα πόδια σου ενωμένα προς τα πάνω. Από αυτή τη θέση άνοιξε στα πλάγια τα πόδια σου όσο πιο πολύ μπορείς και μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση, πάρε βαθιά αναπνοή και επανάλαβε. Κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων!

Απαγωγές ποδιών από πλάγια θέση
Ξάπλωσε στο χαλάκι στη δεξιά σου πλευρά. Με τα πόδια ενωμένα και τεντωμένα στηρίξου στο δεξί σου αγκώνα και την αριστερή σου παλάμη και ανέβασε το αριστερό σου πόδι προς το ταβάνι (όσο πιο ψηλά μπορείς). Μείνε ψηλά για μερικά δευτερόλεπτα σφίγγοντας πολύ καλά τα πόδια, την κοιλιά και τους γλουτούς σου. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πλευρά.

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ