Δεν μας πιάνει ύπνος

ΕΙΣ  ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ

Δεν μας πιάνει ύπνος

 

Πραγματικά, αυτό το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς μας άφησε άγρυπνους νύχτες ολόκληρες. Τώρα πώς θα τα βγάλει πέρα η καημένη η Μελίντα; Βέβαια πήρε με το διαζύγιο ένα χαρτζιλίκι 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια Αλλά με τη ζωή που είναι μαθημένη αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών της. Έτσι η πρώτη της κίνηση ήταν η πρόθεσή της να κατοικήσει σε ένα ολόκληρο νησί με το ενοίκιο των 132000 δολαρίων τη βραδιά. Το χαρτζιλίκι της φτάνει για να κατοικεί καμιά σαρανταριά χρόνια αλλά δεν σκοπεύει να μείνει για πάντα εκεί. Πάλι καλά. Όμως μένουν άλλα 127 δις στα χέρια του Μπιλ. Πόσα θα πάρει; Φυσικά αυτά που θα πάρει εκτός από τα ακίνητα θα είναι μετοχές εταιρειών που θα παράγουν χρήμα συνέχεια. Άρα δεν πρέπει να μας τρώει το μαράζι για το πώς θα ζήσει η Μελίντα.

Βέβαια για τη Μελίντα ξέρουμε ότι ασχολήθηκε από μικρή με τους υπολογιστές κι έτσι προσλήφθηκε στην μάικροσοφτ όπου γνωρίστηκε με τον Μπιλ. Το ζευγάρι δεν έδωσε λαβή για κουτσομπολιό.

Όσο για τον Μπιλ είναι πρώτα επιχειρηματίας και μετά γκουρού του λογισμικού. Είχε τη φαεινή ιδέα να αφήσει ελεύθερο τον κώδικα του λειτουργικού συστήματος MsDos όταν οι άλλοι έκρυβαν τους δικούς τους. Έτσι ένα σωρό προγραμματιστές το πήραν σαν βάση για να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους. Η αυτοκρατορία είχε γεννηθεί! Μεγάλωσε και μ’ αυτή μεγαλώσαμε κι εμείς αλλά μόνο στην ηλικία.

Βέβαια το Msdos ήταν ευέλικτο και καλό αλλά όχι το καλύτερο. Μπορούσε να διαχειριστεί μνήμη ως 640 Kb (!) και τα ονόματα των αρχείων ήταν μέχρι 8 αγγλικά γράμματα. Με τα σημερινά δεδομένα ήταν παιδικό παιγνίδι. Φυσικά όταν εξελίχθηκε στα Windows ο κώδικας διπλοκλειδώθηκε κι έγινε περίπου μονοπώλιο.

Παράλληλα εξέλιξε μαζί με τον Πολ Άλεν τον συνιδρυτή της Μάικροσοφτ μια έκδοση της  Basic. Αυτή ήταν η πρώτη γλώσσα των αρχάριων. Με αυτή ένα σωρό νέοι γνώρισαν τους υπολογιστες . Φυσικά ακολούθησαν εκδόσεις όπως η Gwbasic, η Qbasic και η Visual Basic που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ισχυρότερες γλώσσες. Γράφουμε και μας πλημμυρίζει νοσταλγία. Τόσα χρόνια μπροστά στις οθόνες και τι οθόνες. Οι παλιές ήταν χωρισμένες σε τετραγωνάκια (pixel) που έδιναν μια τετραγωνική μορφή στα γράμματα. Στις σημερινές τα pixel ούτε και φαίνονται .

Μετά κάπου αποστατήσαμε στην γλώσσα C++ και στην AutoLisp για τη δουλειά μας. Τώρα αν ρωτήσετε τι θυμόμαστε από όλα αυτά θα απαντήσουμε «Λόλα να ένα μήλο». Σήμερα θεωρούμαστε αναλφάβητοι στην πληροφορική.

Όμως ας γυρίσουμε στον Μπιλ Γκέιτς που σήμερα θεωρείται προφήτης αλλά και συνωμότης που βυσσοδομεί  ενάντια στην ανθρωπότητα. Θεωρείται ευεργέτης αφού διαθέτει  ολόκληρο ίδρυμα  για βοήθεια σε υποανάπτυκτες χώρες. Η πιο ανατριχιαστική προφητεία μετά τον ιό είναι το κλίμα της Γης το 2050 δεν θα επιτρέπει ζωή τουλάχιστον για τον άνθρωπο. Παρεκτός κι αν  μηδενίσουμε τις εκπομπές ρυπαντών αν θέλουμε να «ελπίζουμε» για τη συνέχεια της ζωής στη γη. Αλλά αυτό δεν είναι προφητεία, είναι πρόβλεψη.

 

Κώστας Δαλακιουρίδης

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ