Print this page

Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο

By Απριλίου 21, 2021

ΕΙΣ  ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ

Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο

Αυτό θυμηθήκαμε όταν ακούσαμε για πολλοστή φορά τον κ. Τσίπρα να λέει ότι η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες. Αυτό είναι ανήκουστο για έναν λαϊκιστή. Εξάλλου ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο κι εδώ πελάτης είναι ο ψηφοφόρος όπως βλέπει τον πολίτη ο Αλέξης κι όχι μόνο.

Το θέμα με τον κορονοϊό είναι θέμα πρώτα ατομικής ευθύνης. Καθένας οφείλει, αν δεν μπορεί να προστατέψει τους άλλους να προστατέψει τουλάχιστον τον εαυτό του. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Ότι τα πάντα ελέγχονται από την κυβέρνηση· αυτή ετοιμάζει τα πάντα κι ας τολμήσει ο πολίτης να παρανομήσει. Αυτά συμβαίνουν στην Βόρεια Κορέα, την Κίνα και αλλού και φαίνεται αυτά τα καθεστώτα να υπονοεί ο Αλέξης. Εκεί πραγματικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και όχι ο πολίτης. Όμως στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλλέας η παρανομία είναι μαγκιά και αντίσταση κατά της εξουσίας! Από τη μια πλευρά δεν είσαι ικανός για να προστατεύσεις τον εαυτό σου κι όταν θέλουν να σε προστατέψουν διαμαρτύρεσαι και αντιστέκεσαι. Άντε να βρεις λογική μετά.

Βέβαια πάντα η κυβέρνηση έχει την ευθύνη κι εν προκειμένω το φταίξιμο του κ. Μητσοτάκη είναι ότι αφήνει τους υπουργούς του να τάζουν ελαφρύνσεις κι ελευθερία στους πελάτες τους. Έτσι επιτείνουν το μπάχαλο.

Ουσιαστικά η σημερινή κατάσταση φαινόταν από ένα εξάμηνο πριν όταν οι «κουρασμένοι» από τα μέτρα προφύλαξης έπαιρναν τις στράτες για να ανταλλάξου ιούς. Διότι πλέον δεν πάμε δώρα. Είναι ντεμοντέ. Πάμε ιούς. Βέβαια τα πιτσιρίκια σε κάθε πάρτι φουλάρουν τις αποθήκες τους ιούς και μετά τους ξεφορτώνονται κι όποιον πάρει ο χάρος. Σ’ αυτά ο Αλέξης δεν βρίσκει καμιά ευθύνη. Γιατί στη ελληνική πραγματικότητα υποχρέωση της αντιπολίτευσης δεν είναι να ασκεί εποικοδομητική κριτική αλλά να βάζει τρικλοποδιές ώστε να πέσει η κυβέρνηση. Και μετά να ξαναρχίσουμε τα ίδια. Και να μην τον είχαμε δοκιμάσει να πούμε «δίκαιο έχει το παιδί». Αλλά με αυτό το τσούρμο που  σέρνει μαζί του πώς να τον πιστέψουμε. Αυτοί βάζουν στον ίδιο τρικλοποδιές λησμονώντας ότι τους πήρε από το 3% και από ένα μάτσο συνιστώσες και τους έκανε κόμμα και κυβέρνηση. Φαίνεται ότι σ’ αυτό το κόμμα εκτός από τις κωλοτούμπες εξασκούνται και στις τρικλοποδιές και στην αχαριστία.

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε νωρίς τι φίδι τον έφαγε κι έριξε το βάρος του στους εμβολιασμούς  όπου πραγματικά το σύστημα οργανώθηκε εξαιρετικά. Διαφορετικά θα είχαμε μείνει χωρίς παππούδες και μετά με τη βοήθεια του βελζεβούλη θα είχαν πάρει σειρά τα νήπια. Αυτό λέει η ελευθερία όπως την εννοούν μερικοί και η έλλειψη ευθύνης.

 Όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Όλοι στην Ευρώπη λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Μόνο που στους θανάτους προηγούμαστε σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Και καθώς η Πορτογαλία βγαίνει από τον εφιάλτη εμείς βαδίζουμε ολοταχώς από εκεί από όπου αυτή βγαίνει. Το ιικό φορτίο αυτό δείχνει. Και γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο μερικοί ανάποδοι. Δυστυχώς...

 

Κώστας Δαλακιουρίδης

Related items