Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
No Result
View All Result

Θάρρος » Τρόπος Ζωής » Γεύσεις » Μικρά μυστικά των σεφ για το εορταστικό τραπέζι χωρίς κόστος

Μικρά μυστικά των σεφ για το εορταστικό τραπέζι χωρίς κόστος

Θάρρος Κοζάνη
18 Δεκεμβρίου 2021, 12:22
σε Γεύσεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0 0
Μικρά Μυστικά Των Σεφ Για Το Εορταστικό Τραπέζι Χωρίς Κόστος
Share on FacebookShare on Twitter

Μικρά, γευστικά, μυστικά για το πώς μπορεί να μετατραπεί το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε γκουρμέ, ώστε να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους χωρίς όμως να χρειαστεί να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη, δίνει ο σεφ, Μανώλης Στράτος, μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Το πιο βασικό συστατικό που απαιτείται για να πετύχει το φαγητό είναι η …αγάπη, όπως αναφέρει αρχικά ο κ.Στράτος. «Αν μαγειρέψουμε κάτι πολύ απλό και το κάνουμε με καλή διάθεση κι αγάπη για φίλους και γνωστούς, τότε το φαγητό θα πετύχει. Κι αν έχει ένα ψεγαδάκι δεν θα μας παρεξηγήσει κανένας. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε όλοι οι σεφ είναι να περιορίσουμε το περιττό φαγητό και αν περισσέψει να το διαθέσουμε σε συνανθρώπους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

Πέρα όμως από «αγάπη» υπάρχουν και ορισμένα «τρικ» που μπορούν σε γεύση και εικόνα να «ξεγελάσουν» τους καλεσμένους. Σύμφωνα με τον σεφ, το εορταστικό τραπέζι βασίζεται στην ελληνική παράδοση, ωστόσο με μικρές πινελιές μπορεί να φανεί η διαφορά. Για παράδειγμα, όπου η συνταγή λέει καρότο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παστινάκι, ενώ όπου υπάρχει πατάτα να χρησιμοποιηθεί η γλυκοπατάτα ή η πατάτα Περού που είναι μοβ χρώματος και μπορεί να μετατρέψει το τραπέζι σε γκουρμέ.

Άλλο μυστικό στις συνταγές που απαιτούν πολύ ακριβό κρασί, όπως για παράδειγμα Μαδέρα ή Πόρτο, είναι να χρησιμοποιηθεί Μαυροδάφνη ή σαμιώτικο κρασί που είναι γλυκό. «Αυτό που συνήθως εντυπωσιάζει στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είναι ο στολισμός και η σάλτσα. Μια εύγευστη σάλτσα θα κάνει τη διαφορά, ενώ επιλέγουμε να στολίζουμε τα πιάτα με ξηρούς καρπούς, με σπόρους από μαύρο σουσάμι ή σπόρους τσία που είναι πολύ θρεπτικοί. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις σάλτσες όχι με φρέσκια τρούφα που είναι ακριβή, αλλά με βούτυρο ή λάδι τρούφας. Όλα αυτά είναι μικρά μυστικά και τρικ για να κάνουμε ένα εύγεστο πιάτο και δεν θα ξεφύγουμε από το μπάτζετ που έχουμε υπολογίσει για το εορταστικό τραπέζι», συμπλήρωσε ο κ.Στράτος.

Επιπλέον, τονίζει πως τα φαγητά θα πρέπει να βγουν στο τραπέζι με τη σωστή εδεσματολογική σειρά. Πρώτα σερβίρεται το κρύο ορεκτικό, το οποίο μπορεί να είναι μια απλή μπρουσκέτα ψωμιού, με μους φέτας, με λιαστή ντομάτα, αρωματισμένο με βαλσάμικο από σύκο.

Ακολουθεί η σούπα, με τον κ.Στράτο, να προτείνει βελουτέ κίτρινης κολοκύθας και για να γίνει πιο «παιχνιδιάρικη» να χτυπηθεί με κρέμα γάλακτος ώστε να μετατραπεί σε «κρέμα σούπας καπουτσίνο» και να προστεθούν δύο κάστανα. Επόμενο πιάτο το ζεστό ορεκτικό που μπορεί να είναι σουφλέ σπανάκι, τυριών ή αλλαντικών και μετά έρχεται μία πράσινη σαλάτα όπου το ρόδι θα πρέπει να είναι κυρίαρχο στοιχείο -δίνει την αίσθηση της αφθονίας – μαζί με ξηρούς καρπούς και ντρέσινγκ από λάδι και μουστάρδα.

Το κυρίως πιάτο για να είναι ολοκληρωμένο πρέπει να διαθέτει γαρνιτούρα και σάλτσα, ενώ για να κερδίσει τις εντυπώσεις σε μάτι και ουρανίσκο οι μπουκιές κρέατος και γαρνιτούρας που θα τοποθετηθούν θα πρέπει να είναι σε ίσες ποσότητες. Τελευταίο και ίσως …καλύτερο για πολλούς έρχεται το επιδόρπιο και προτείνετε από τον σεφ χριστουγεννιάτικος κορμός με ξηρούς καρπούς, συνοδευόμενος από σαντιγί, παγωτό και γκανάς σοκολάτας.

Ετικέτες: εορταστικό τραπέζιπρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Θάρρος Κοζάνη

Θάρρος Κοζάνη

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία

Σχετικά Άρθρα

Τα Τέσσερα Διασημότερα Καλοκαιρινά Κοκτέιλ Της Ευρώπης: Η Ιστορία Και Η Αυθεντική Συνταγή Τους
Γεύσεις

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 15:28
Τι Είναι Τελικά Το Κοκορέτσι Και Το Ιμάμ Μπαϊλντί; Ελληνικά Ή Τουρκικά Φαγητά;
Ελλάδα

Τι είναι τελικά το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί; Ελληνικά ή τουρκικά φαγητά;

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, 07:12
Λικέρ Βύσσινο – Εύκολη Παραδοσιακή Σπιτική Συνταγή
Άρθρα-Απόψεις

Λικέρ βύσσινο – εύκολη παραδοσιακή σπιτική συνταγή

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 10:47

Trending

  • Γρεβενά: Σύλληψη Για Βιασμό 15Χρονης – Ανατριχίλα Από Την Καταγγελία Της Ανήλικης

    Γρεβενά: Σύλληψη για βιασμό 15χρονης – Ανατριχίλα από την καταγγελία της ανήλικης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τέλος οι κλήσεις στα παρμπρίζ των ΙΧ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έρχεται… βαρβάτος καύσωνας και φέρνει έως και 42άρια – Οι πέντε περιοχές που θα «βράζουν»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Άνω Κώμη: Πέθανε 45χρονος από ανακοπή καρδιάς ενώ διασκέδαζε με την οικογένειά του

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μίλησε στο “Θάρρος”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τελευταία Νέα

Φινλανδία: Τι Συνέβη Στο Περιβόητο Πάρτι Με Την Πρωθυπουργό Σάνα Μάριν – Ποιος Διέρρευσε Το Video
Ευρώπη

Φινλανδία: Τι συνέβη στο περιβόητο πάρτι με την πρωθυπουργό Σάνα Μάριν – Ποιος διέρρευσε το video

Θάρρος Κοζάνη
19/08/2022
0

Πρωτοσέλιδο για τους λάθος λόγους έγινε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, μετά τον σάλο που ξέσπασε από το video...

Διαβάστε περισσότερα

19/08/2022
Γρεβενά: «Μανιταρογλυπτική» Με Αλυσοπρίονα

Γρεβενά: «Μανιταρογλυπτική» με αλυσοπρίονα

19/08/2022
Υπουργείο Τουρισμού: Έρχονται Τα Επισκέψιμα Ελαιοτριβεία, Ζυθοποιεία Και Τυροκομεία

Υπουργείο Τουρισμού: Έρχονται τα επισκέψιμα Ελαιοτριβεία, Ζυθοποιεία και Τυροκομεία

19/08/2022
Γιαϊτζί: «Θα Ανοίξουμε Την Πόρτα Σε 5 Εκατ. Μετανάστες Και Τελειώνει Η Ιστορία Με Την Ελλάδα»

Γιαϊτζί: «Θα ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατ. μετανάστες και τελειώνει η ιστορία με την Ελλάδα»

19/08/2022
ADVERTISEMENT
ΔΕΗ - Τι αλλάζει στην ενέργεια;
Φαρμακεία Κοζάνης
Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου
Car Sale
ΤΑΓΑΡΑΣ
ADVERTISEMENT

Tharos Logo2022

  Τσόντζα 2 Κοζάνη
  +30 2461038611

Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας

Social Media

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων-Βελβεντού
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Θέματα
    • Social Media
    • Δελτία Τύπου
    • Ειδήσεις
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cine – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In