Δευτέρα 23 Οκτ 2017 23:45      

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι κατασχέσεις: Στο Δημόσιο 10.500 ακίνητα

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν το 2016 οι κατασχέσεις ακινήτων και οι αποποιήσεις κληρονομιών καθώς τα σκληρά μέτρα και οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι δεν επιτρέπουν σε πολλούς φορολογουμένους να πληρώσουν τον σχετικό φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που παρουσίασε η Alpha Αστικά Ακίνητα στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΛΙΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής) και τα οποία παρουσιάζει η «Καθημερινή» το 2016 οι κατασχέσεις ακινήτων και οι αποποιήσεις κληρονομιών ήταν αυξημένες περίπου κατά 73%. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο έτος από κατασχέσεις, αποποιήσεις, ή εκχωρήσεις, λόγω οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο 10.500 ακίνητα έναντι 6.079 ακινήτων το 2013.

Ωστόσο, είναι άγνωστο το τι γίνονται τα ακίνητα αυτά, καθώς τα προγράμματα πλειστηριασμών του Δημοσίου είναι περιορισμένα, αναφέρει η εφημερίδα. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις φορέων της αγοράς ακινήτων, οι αποποιήσεις και κατασχέσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και κατά το τρέχον έτος.

undefined

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top