Τρίτη 12 Δεκ 2017 8:59      

Βρετανία: Άλλαξε πορεία πτήση της Ryanair πάνω από το Λονδίνο

Συναγερμός σήμανε σε πτήση της Ryanair  από τη Λιθουανία με συνέπεια να σηκωθούν αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) προκειμένου να το συνοδεύσουν.

Η πτήση είχε προορισμό το Αεροδρόμιο Luton, ωστόσο άλλαξε πορεία προς το αεροδρόμιο Στάνστεντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιθουανικές αρχές έλαβαν μήνυμα για ύποπτο πακέτο μέσα στο αεροσκάφος. 

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Αεροπορίας δήλωσε ότι «Η RAF επιβεβαιώνει την άμεση αντίδραση των μαχητικών Typhoon σήμερα το πρωί για να συνοδεύσουν επιβατικό αεροσκάφος».

«Η πτήση από το Κάουνας προς το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνο κατευθύνθηκε στο Stansted μετά από οδηγία των Λιθουανικών Αρχών που έλαβαν ύποπτο σήμα συναγερμού. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Stansted και όλοι οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο Luton με λεωφορείο», ανέφερε με τη σειρά του εκπρόσωπος της Ryanair.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου ανέφερε ότι το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το «ύποπτο πακέτο», που πιθανότατα πρόκειται για φάρσα.

«Όλοι επιβάτες κλήθηκαν να πάρουν τις χειραποσκευές τους και να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Μία αεροσυναδός μού είπε ότι η απειλή για βόμβα έγινε όταν το αεροσκάφος ήταν ακόμη στο Κάουνας», έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες

Σημειώνεται ότι το Stansted είναι ένα κατάλληλα σχεδιασμένο αεροδρόμιο για διαχείριση εκτάκτων αναγκών, όπως αεροπειρατείες και άλλες περιπτώσεις μεγάλου συναγερμού.

Πηγή: protothema.gr

Πτήση Αεροπλάνο Λιθουανία Λονδίνο Ryanair

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top