Δευτέρα 11 Δεκ 2017 20:58      

«Tης ζωής τα παράξενα παιχνίδια»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Χρήστου Τούβε, με τίτλο: «Tης ζωής τα παράξενα παιχνίδια», διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «Δημόκριτος», στο Cafe-bar «Διαχρονικό» στην πλατεία Λασσάνη στην Κοζάνη την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Για το βιβλίο μίλησε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Μιχάλης Πιτένης. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Βάσω Αννουλίδου, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα μέσα από το βιβλίο  διάβασε η εκπαιδευτικός- αφηγήτρια, Βάγια Λαμπροπούλου.

Σε μία αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στον σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί.
Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με την μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής.Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμα και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας την συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της Ζωής Τα Παράξενα Παιχνίδια”, για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε.
Ο Ροντρίγκο μεγαλώνοντας, γίνεται ένας πολύ γνωστός συγγραφέας, μόνο που αθετεί την υπόσχεσή του να γράψει το βιβλίο.Η αρρώστια χτυπάει την πόρτα του συγγραφέα μας και καλείται μέσα σ’ ένα βράδυ, δίπλα στο τζάκι, να προλάβει ν’αποδώσει φόρο τιμής στον παππού Φράντσε.Είναι τόσο συναισθηματικός αυτό το βράδυ, που οι αναδρομές του στον παρελθόν δεν έχουν καμία συνοχή. Θα τα καταφέρει;
 

 

Παρουσίαση βιβλίου Βιβλιοπωλείο Δημόκριτος Πλατεία Λασσάνη

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top