Κυριακή 19 Νοε 2017 21:29      

Συζήτηση-σεμινάριο με ομιλητή τον Δήμο Αβδελιώδη

Συζήτηση-σεμινάριο με ομιλητή τον  Δήμο Αβδελιώδη, μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του θεάτρου και του κινηματογράφου, διοργάνωσε την Τρίτη 28/2 , ο Σύλλογος  Φίλων Μουσικής & Θεάτρου Κοζάνης στη βιβλιοθήκη (αίθουσα MediaLab). Ο κ. Αβδελιώδης μίλησε για το νέο θεατρικό του έργο με διαλόγους στα Αρχαία Ελληνικά «Απολογία Σωκράτη».

Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρυσι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,  παρουσιάστηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης Κοζάνης. Το έργο που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεsold out παραστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όσο και στην Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια.

 Πρόσφατη αποθέωση της παράστασης από το κοινό, σημειώθηκε στο κατάμεστο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου,την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Η συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού, με την παρουσία του Έλληνα Πρέσβη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα της ημέρας της δίκης κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.

Θανάσης Τέγος

Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Θεάτρου Κοζάνης Σεμινάριο Δήμος Αβδελιώδης

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top