Τρίτη 12 Δεκ 2017 21:42      

Σύσκεψη για ζητήματα ανεργίας στη Δ.Μακεδονία

H 2η σύσκεψη για ζήτημα της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕΔ. Πρόκειται για πρωτοβουλία της ΠΕΔ για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας που αφορά μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, με το ενδεχόμενο πώλησης λιγνιτικών μονάδων να παραμένει ανοιχτό. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα, η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι το μεγάλο «θύμα», καθώς αναμένεται να υπάρξει μεγάλη αύξηση της ανεργίας με δραματική μείωση όλων των εισοδημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν με μεγάλη προσοχή οι αναμενόμενες επιπτώσεις στις θέσεις άμεσης, έμμεσης και επαγόμενης απασχόλησης καθώς και τα σενάρια ανάσχεσης των εξελίξεων αυτών», σημείωσε η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κα Β. Βρυζίδου, προσθέτοντας:

«Η Περιφέρεια θα βοηθήσει με χρηματοδοτικά προγράμματα (ήδη με τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ από τον πόρο, θα «ανοίξει» τους επομένους δυο μήνες χρηματοδοτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις. Πρέπει όμως να γίνουν επενδύσεις, ώστε να εξασφαλιστούν μεγάλα ποσοστά θέσεων εργασιών. 

Το κράτος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες στο θέμα της ΔΕΗ για να ξέρουμε τι θα γίνει με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».  Από την πλευρά της η οικονομολόγος-υπεύθυνη του τμήματος ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στην ΑΝΚΟ , κα Λιάνα Παπατέρπου παρουσίασε προγράμματα του ΕΣΠΑ θέλοντας όπως είπε «να δημιουργήσει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας». 

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Κοζάνης κ. Κ. Κυτίδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ  Α. Τουρλιδάκης, εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Μ. Καλαϊτζόπουλος, αλλά και Δήμαρχοι και φορείς της περιοχής.

Θανάσης Τέγος  

 

 

σύσκεψη Ανεργία Δυτική Μακεδονία

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top