Δευτέρα 11 Δεκ 2017 20:50      

Ολοκληρώθηκε το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Πολλές και δημιουργικές δράσεις για τους μικρούς φίλους και για τους συνοδούς τους, περιείχε καθημερινά το πρόγραμμα του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης, που ξεκίνησε την Παρασκευή 1 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

Οι δράσεις που «έπιασε» ο φακός του «Θ»  ήταν μεταξύ άλλων «Παιχνιδότοπος: το περίπτερο του «Όλοι Μαζί», κιόσκι δραστηριοτήτων, οι δραπέτες της σκακιέρας & face painting», αλλά και τα παράλληλα εργαστήρια για τον «Σεξουαλικό αυτοπροδριορισμό».

Στο πλαίσιο του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, η νεανική θεατρική ομάδα που υποστηρίζει η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, παρουσίασε για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης μια διαδραστική παράσταση - εγκατάσταση σε κτίριο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, όπου το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης μεταμορφώθηκε σε «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ», που φιλοξένησε στα δωμάτιά του, μνήμες, στάσεις και καταστάσεις, μιας ιστορίας που δυστυχώς κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται.

15 διαφορετικές performances στα 15 δωμάτια του ξενοδοχείου, με θέμα την προσφυγιά, σε μια βιωματική, θεατρική περιήγηση, με οδηγό ένα χάρτη και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον...

1η Ημέρα - 01 Ιουλίου 2016
*  «Ο μαύρος Κότσιφας και ο άσπρος Γλάρος» της Κίτυ Κρόουθερ 
   Διαδραστικό κουκλοθέατρο από το Δημιουργικό Εργαστήρι «Μορμόλης» 

2η Ημέρα - 02 Ιουλίου 2016
*  «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους με το αερόστατο της Διδώ» 
   Παιδικό δρώμενο από τη Διδώ: Παιδί και Πολυχώρος
*  «Χαρτιά από δέντρα ή δέντρα από χαρτιά; ελάτε να το ανακαλύψουμε…»
   Σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Κοζάνης, Β΄ Βρεφονηπιοκόμων

3η Ημέρα - 03 Ιουλίου 2016
*  «Η μουσική μας ενώνει, μας φέρνει πιο κοντά, δεν ξέρει χρώμα, ηλικία κι όλοι γινόμαστε παιδιά!!!»
Μουσικοκινητικό δρώμενο από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Α-Μπε-Μπα-Μπλομ»

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης 5ο Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top