Δευτέρα 11 Δεκ 2017 4:14      

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τη σίτιση τους

Κινητοποίηση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη φοιτητές, ώστε να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τη σίτιση τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι φοιτητές από τους περίπου 1700-1800 σπουδαστές των 3 τμημάτων του Πανεπιστημίου εδώ στην Κοζάνη, μόλις οι 360 φοιτητές σιτίζονται δωρεάν από τους 601 που έκαναν αίτηση.

Ο τελευταίος φοιτητής που πήρε την κάρτα είχε εισόδημα 9000€ το χρόνο. Τα κριτήρια με τα οποία βγαίνει η κατάταξη είναι πρώτα τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, μονογονεϊκή οικογένεια, επίδομα ανεργίας γονιών κ.α.) και στη συνέχεια λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά κριτήρια (χρηματικό όριο τα 45.000€ εισόδημα το χρόνο).

Όπως δήλωσε η Φωτεινή Δημαράκη, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου: «Διαμαρτυρόμαστε γιατί σταματάει η χρηματοδότηση συγγραμμάτων, γιατί δεν θα πάρουμε βιβλία αλλά και με βάση τις σημερινές υποδομές του Πανεπιστημίου που δεν υπάρχουν, κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία φοιτητές και των τριών τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανικών Περιβάλλοντος». Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης ανέφερε: «η χρηματοδότηση του ιδρύματος από το υπουργείο είναι συγκεκριμένη κάθε χρόνο και με βάση τις προδιαγραφές μπορούν να καλυφθούν συγκεκριμένοι δικαιούχοι.

Ένας φοιτητής με οικογενειακό εισόδημα 10.000 ευρώ δεν μπορεί να σιτιστεί και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση, σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο και τον ανάδοχο, ώστε να απαλύνουμε το πρόβλημα». Ο κ. Τουρλιδάκης τόνισε ακόμη πως «το Υπουργείο κατανέμει το κονδύλιο της σίτισης ανάλογα με τον αριθμό των φοιτητών του κάθε πανεπιστημιακού ιδρύματος». Επίσης, σημείωσε πως πέρυσι κατάφερε το ίδρυμα να ικανοποιήσει περί του 90% των αιτήσεων, μετά από αντίστοιχες διαπραγματεύσεις και ελπίδα είναι ότι το ίδιο θα κάνει και φέτος.

 

φοιτητές Κάρτα σίτισης κινητοποίηση

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top