Πέμπτη 23 Νοε 2017 13:20      

Οι Έμποροι της Κοζάνης "έκλεισαν" την πόρτα στην κυβέρνηση απόφαση

Δεν συμμορφώθηκαν με  την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές οι Έμποροι της Κοζάνης καθώς χθες στην μεγάλη τους πλειοψηφία τα καταστήματα της Κοζάνης παρέμειναν κλειστά. Άνοιξαν μόνο οι «γνωστοί ύποπτοΙ» μας ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης ο οποίος στην «βόλτα» που έκανε χθες με τα άλλα μέλη  της διοίκησης του Συλλόγου στο εμπορικό κέντρο της πόλης διαπίστωσε ότι στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου πειθάρχησαν με την απόφαση του Συλλόγου, γιατί  το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως σχετικά μας υπογράμμισε ο κ. Αθανασιάδης, πλήττει τον εμπορικό κόσμο ενισχύοντας μόνο τις μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μάρκετ.

Με την στάση και απόφαση των Εμπόρων της Κοζάνης συμπορεύεται και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης το οποίο τονίζει ότι η  απόλυτη υπακοή της κυβέρνησης στις επιθυμίες των δανειστών  για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, αρχής γινομένης από την Κυριακή 16 Ιουλίου, επιφέρει σειρά αρνητικών επιπτώσεων, ενάντια στις οποίες υπάρχει ανάγκη να αντιδράσουμε και να αμυνθούμε, αφού η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση ούτε νέες θέσεις εργασίας, ούτε αυξάνει τον τζίρο.

Αντίθετα, επιβαρύνει τις μικρομεσαίες  επιχειρήσεις  με την εισφορά της προσωπικής τους εργασίας τις Κυριακές, αφιερώνοντας το λίγο προσωπικό χρόνο που τους έχει απομείνει, διεκδικώντας έστω ένα μικρό μερίδιο συμμετοχής στην αγορά, απέναντι στο  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων –κολοσσών.

Αυτούς που εξυπηρετεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,  είναι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα,  που τρίβουν  τα χέρια τους για τους αναμενόμενους τζίρους της ημέρας εκείνης, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους τους σε ένα ατελείωτο-συνεχές 12ωρο εργασίας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δε θα ανταμειφθεί σύμφωνα με το νόμο (χρηματική απολαβή ή παροχή άδειας). Απευθυνόμενο τέλος στους Καταναλωτές το ΕΚΝΚ υπογραμμίζει ότι η Κυριακή 16 Ιουλίου είναι η πρώτη από τις 32 Κυριακές.

Στις 16 Ιουνίου θα πρέπει να αποδείξουμε σε όλους αυτούς ότι,  δεν μας λείπουν οι ημέρες, αλλά τα χρήματα που θα μπορούσαμε  να ξοδέψουμε,  ψωνίζοντας μέσα στα νόμιμα ωράρια όλων των υπολοίπων ημερών του χρόνου.

Το Ε.Κ.Ν.Κ καλεί όλους τους καταναλωτές να ακυρώσουν  στην πράξη την αναχρονιστική «μεταρρύθμιση» του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, γυρνώντας την πλάτη σε όσους επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν.

Η Κυριακή είναι ΑΡΓΙΑ!!! και έχει κατακτηθεί με συλλογικούς επίμονους αγώνες και θυσίες.
Την Κυριακή16 Ιουνίου 2017 :Οι καταναλωτές Δεν Ψωνίζουν!!

Οι εργαζόμενοι Δεν  Δουλεύουν!!
Τα καταστήματα είναι Κλειστά!!

 

Καταστήματα Έμποροι Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top