Τρίτη 12 Δεκ 2017 8:47      

Ο σύλλογος εργαζομένων αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου - Δ.Μακεδονίας

Την Παρασκευή συμπληρώνονται 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αρχή της πτώσης της χούντας. Το σύνθημα που φώναζαν χιλιάδες φοιτητές συνεπικουρούμενοι από απλούς πολίτες για Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία φαντάζει, δυστυχώς, πιο διαχρονικό και επίκαιρο από ποτέ. 

Όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης παρ’ όλα τα βαρύγδουπα λόγια τους και τις υποσχέσεις τους για καλύτερη παιδεία  δεν θέλησαν να ανοίξουν καινούριους ορίζοντες στη νεολαία μας με αποτέλεσμα σήμερα να στοιβάζεται στις ουρές της ανεργίας παρακαλώντας για το δικαίωμά της στην εργασία, να ξενιτεύεται προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει, να περνάει το χρόνο της στις καφετέριες απαξιώνοντας την κοινωνία που την οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.

Όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης «δουλεύοντας» συστηματικά οδήγησαν σε παραγωγική απραξία τη χώρα, καταστρατήγησαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, διέσπασαν την κοινωνική αλληλεγγύη, διέλυσαν την υγεία, καταργήσανε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα οδηγώντας  σε οικονομική εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών.

Η παρακαταθήκη που μας άφησαν όλοι όσοι έδωσαν το αίμα τους δεν είναι άλλη από τη μαζική μας συμμετοχή, την έμπρακτη αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον μας για το συνάνθρωπό μας και το κοινωνικό σύνολο, ξεπερνώντας το ατομικό συμφέρον και τις ιδεοληψίες μας.

Αυτή η μέρα ας γίνει η απαρχή ώστε όλοι μας να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε πραγματική παιδεία, αληθινή δημοκρατία, αξιοπρεπή εργασία βγαίνοντας μαζί με τα παιδιά μας στους δρόμους φωνάζοντας 
«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top