Τρίτη 12 Δεκ 2017 8:51      

Ο Χ.Ψαλίδας για τις πλημμύρες και τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στη Δυτική Αττική

Συνεδρίασε στο Εργατικό κέντρο Κοζάνης, χθες Πέμπτη 16/11 η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης, με κύρια θέματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης, καθώς και τη συμμετοχή του σωματείου, στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Ψαλίδας πρόεδρος του συλλόγου μιλώντας στο «Θ» με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη Δυτική Αττική όπου έχασαν τη ζωή τους 15 συνάνθρωποι μας από πλημμύρες, κατήγγειλε τους κυβερνόντες (νυν και πρώην),  χαρακτηρίζοντας τους «Δολοφόνους». «Είναι Δολοφόνοι και καταστρέφουν.

Εδώ και τώρα να λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά. Οι λαϊκές οικογένειες πληγήκαν  με τις πλημμύρες» . Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση στην Αθήνα  οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν: «Όλοι στο δρόμο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη ζωή.

Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού. Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις και ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη.

Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή. Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.

Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν.

Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.»

Χρήστος Ψαλίδας Δυτική Αττική Συνεδρίαση

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top