Παρασκευή 17 Νοε 2017 19:32      

Λογαριασμοί της ΔΕΥΑ Κοζάνης εξοφλούνται στα ΕΛ.ΤΑ και συμβεβλημένες Τράπεζες

Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) αλλά και σε τέσσερις συμβεβλημένες τράπεζες μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  εκτός φυσικά των ταμείων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, τα οποία βρίσκονται στα νέα της γραφεία στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.    

Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΚ ενημερώνει  όσους από τους πελάτες της έχουν  προβεί σε διακανονισμό των οφειλών  τους, τον τρόπο της ρύθμισης τους.
Οι τρόποι εξόφλησης των λογαριασμών είναι οι εξής: 

ΤΑΜΕΙΑ (ΓΚΙΣΕ)

1. Των ΕΛ.ΤΑ.
2. Της Εθνικής Τράπεζας
3. Της Τράπεζας Πειραιώς
4. Της Eurobank
5. Της Alpha Bank

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

1. Της Τράπεζας Πειραιώς
2. Της Alpha Bank

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ (e- banking)

1. Της Εθνικής Τράπεζας
2. Της Τράπεζας Πειραιώς
3. Της Eurobank
4. Της Alpha Bank

ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ 

1. Της Εθνικής Τράπεζας
2. Της Τράπεζας Πειραιώς
3. Της Eurobank
4. Της Alpha Bank

Το ύψος της επιβάρυνσης των λογαριασμών των καταναλωτών που επιλέγουν την εξόφληση τους με κάποιον απ΄ τους παραπάνω τρόπους καθορίζεται από τα ΕΛ.ΤΑ. ή την Τράπεζα με την οποία συναλλάσσονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πάντως, δεν υπάρχει καμιά επιβάρυνση.      

Κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής

Όσοι από τους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχουν προχωρήσει σε κάποιο διακανονισμό παλαιότερων οφειλών μπορούν να τους πληρώνουν με τους παραπάνω τρόπους χρησιμοποιώντας το σχετικό κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής. Όσοι δεν γνωρίζουν ήδη αυτό τον κωδικό μπορούν να τον πληροφορηθούν απ΄ το τμήμα καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2461051551, 2461051522, 2461051505

Ρύθμιση οφειλών

Όσοι από τους καταναλωτές αδυνατούν να εξοφλήσουν εφ΄ άπαξ τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑΚ (από λογαριασμούς ύδρευσης και τηλεθέρμανσης) υπενθυμίζουμε πως ισχύει πάντα η απόφαση 235/2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, η οποία προβλέπει τους εξής τρόπους ρύθμισης:  

1η Κατηγορία (οφειλή μέχρι 2.000,00€): Μέχρι 40 μηνιαίες δόσεις με κατώτερη δόση τα 50,00€

2η Κατηγορία (οφειλή από 2.001,00€ έως 6.000,00€): Προκαταβολή 5% και το υπόλοιπο μέχρι 60 μηνιαίες δόσεις με κατώτερη δόση τα 100,00€        
    
3η Κατηγορία (οφειλή 6.000,00€ και άνω): Προκαταβολή 5% και το υπόλοιπο μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις με κατώτερη δόση τα 150,00€.

Στην περίπτωση που η ρύθμιση γίνει μετά από προσωρινή διακοπή της υδροδότησης ή της τηλεθέρμανσης, θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί και το αναλογούν τέλος επανασύνδεσης. 

Στην περίπτωση που η ρύθμιση γίνει μετά από οριστική διακοπή της υδροδότησης ή της τηλεθέρμανσης, θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί το αναλογούν τέλος επανασύνδεσης και το 40% της υπάρχουσας οφειλής. Το εναπομείναν ποσό, δηλαδή μετά την καταβολή του 40%, μπορεί να ρυθμιστεί με βάση τα όσα αναφέρονται πιο πάνω και ανάλογα φυσικά σε ποια απ΄ τις τρεις κατηγορίες θα εμπίπτει.

Κοζάνη ΔΕΥΑΚ ΕΛΤΑ Ρύθμιση οφειλών

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top