Τρίτη 12 Δεκ 2017 21:45      

Κρασοκατάνυξη με καντάδες και δεκάδες γλυκίσματα - Το πρόγραμμα για σήμερα

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης για την προώθηση των τοπικών  προϊόντων συνεχίζονται με τη σκυτάλη τη  Δευτέρα το απόγευμα να παίρνουν  τα παραδοσιακά γλυκά της περιοχής μας και οι τοπικοί οίνοι.

Οι επισκέπτες στο πλαίσιο των γευσιγνωστικών εκδηλώσεων  της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας γεύτηκαν τοπικά γλυκά μετά την επίδειξη του  pastry chef Βαγγέλη Γεωργίου, o οποίος και συστήθηκε στον κόσμο μέσα από τις περιπέτειες της σοκολάτας. Σαλιάρια, φοινίκια, τουλούπες, κουρκουμπίνια, λουκουμάδες, Ατζεμ πιλάφι και γλυκά του κουταλιού τοποθετήθηκαν σε δίσκους και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Ακολούθησαν γευστικές δοκιμές κρασιών από οινοποιεία της περιοχής μας  με τα ανάλογα συνοδευτικά από σαλάτες και τυροκομικά. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι καντάδες περί οίνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σκ’ρκας με τον πρόεδρο του συλλόγου Λάζο Κουζιάκη να δίνει πληροφορίες για την αμπελουργική παράδοση της Κοζάνης.

Χθες οι  σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης παρουσίασαν στο κοινό τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος γευτηκε εδέσματα με πιπεριά .Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος με την Κωνσταντία Τεντόγλου.

Τετάρτη 11-10-2017

18:00-19:00    «Η Φρουτόπολη»
Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.
19:00-20:30    «Μια  καστανογιορτή μέσα στην έκθεση»
Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή στην έκθεση των Κοίλων με συνοδεία χάλκινων από το «Κοζανίτικο Τακίμι».

Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης Κρασοκατάνυξη

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top