Δευτέρα 23 Οκτ 2017 21:57      

« Κόσμημα» ….προς χρήση των πολιτών

Μετά από 18 μήνες παραδόθηκε στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης η ανακατασκευασμένη πλατεία της Κοζάνης, αποζημιώνοντας για την μεγάλη τους ταλαιπωρία. Ένα έργο το οποίο προέκυψε μέσα από διεθνή  διαγωνισμό αρχιτεκτονικών μελετητικών  γραφείων  το 2010 και σήμερα αποτελεί  ένα αληθινό κόσμημα στο κέντρο της πόλης ξεχωρίζοντας για την αισθητική και την λειτουργική του εικόνα η οποία, σημειωτέον,  θα ολοκληρωθεί με το πρασίνισμα των πολλών δεκάδων δένδρων που την περιστοιχίζουν.

Για την ιστορία…

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η μελέτη του έργου προέκυψε από διεθνή  αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 2010 στον οποίο προέκυψαν 100 προτάσεις  και επιλέχθηκε η καλύτερη. Ακολούθησε η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ο διαγωνισμός και η ανάθεση  στην ανάδοχο εταιρία(Κ/Ξ ΑΙΘΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – Λ.Μ.Ν. ΑΤΕΕ) με  προϋπολογισμό 1.625.978,46€.Η μελέτη, η ένταξη και ο διαγωνισμός κατασκευής της πλατείας έγιναν επί Δημαρχίας Λάζαρου Μαλούτα.  Η εγκατάσταση του εργολάβου έγινε στις 30/6/2014 με συμβατική υποχρέωση παράδοσης του έργου στις 30/8/15. Η προθεσμία ολοκλήρωσης της πλατείας παρατάθηκε μέχρι τον Φλεβάρη του 2016 λόγω των  capital control  και των προβλημάτων που ανέκυψαν στην χρηματοδότηση του έργου.

Αναπτυξιακή διάσταση…

Πάντως ο  πρώην Δήμαρχος  Κοζάνης  επί δημαρχείας του οποίου έγινε η μελέτη, η ένταξη και η ανάθεση κατασκευής του έργου της πλατείας, προσδίδει και αναπτυξιακό χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα. Ο   Λάζαρος Μαλούτας  μας υπογράμμισε    ότι η πλατεία πέρα από το εντυπωσιακό αισθητικό και λειτουργικό της αποτέλεσμα  συμβάλει στην αναπτυξιακή διάσταση της πόλης γιατί αποτελεί  κομμάτι της συνολικής αναβάθμισης της πόλης συμβάλλοντας στην επισκεψιμότητα και ευρύτερα στην ανάπτυξη του Δήμου.

Πλατεία Παραδόθηκε δέντρα Πράσινο Δήμαρχος Κοζάνης Αναβάθμιση πόλης
  • Σχόλια

0 Comments:

Tο tharos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Παρακαλούμε πολύ, τηρείτε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς έναντι των υπολοίπων σχολιαστών και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.
Όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Σχολιαστές που επαναλαμβανόμενα προκαλούν ή υβρίζουν άλλους σχολιαστές θα αποκλείονται χωρίς προειδοποίηση 

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένης υποβολής spam.
11 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Scroll to Top