Δευτέρα 23 Οκτ 2017 23:57      

Κινητοποιήσεις των κατοίκων Αναργύρων στην Φλώρινα από χθές Τρίτη

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από χθες Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι των Αναργύρων Φλώρινας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι εντάσεις ανάμεσα στους κατοίκους και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Μίμη Δημητριάδη.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα, μετά την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ, τονίζοντας πως: «Μας υποσχέθηκαν απαλλοτρίωση, μας υποσχέθηκαν μετεγκατάσταση του οικισμού μας, μας υποσχέθηκαν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όμως αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει». Κάποιοι από τους κατοίκους διαμαρτυρήθηκαν έντονα προκαλώντας την αντίδρασή του βουλευτή  ο οποίος, είπε σε κάποιον από τους κατοίκους, ότι είναι «στημένος».

Οι κάτοικοι στην συνέχεια επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Δημητριάδη λέγοντας του «Δε ντρέπεσαι; Σήκω φύγε από δω…». Από τη μεριά του ο κ. Δημητριάδης είπε πως: «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, έχει περάσει στο γενικό λογιστήριο. Εγώ είμαι εδώ για ότι χρειαστείτε». Για πολλές καθυστερήσεις έκανε λόγο ο Δήμαρχος Εορδαίας κ Σάββας Ζαμανίδης σημειώνοντας πως «πρέπει να εκκενωθεί το χωριό, η ΔΕΗ να αναλάβει ευθύνες». 

Στην ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι ζητούν «να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το σχετικό άρθρο που αφορά την απαλλοτρίωση της κοινότητά μας με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς και την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού». Επικρίνουν όλες τις κυβερνήσεις που έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να πραγματοποιηθούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, «τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας γέμιζαν υποσχέσεις, το ίδιο δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει και τώρα. ».

Απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους να «σκύψουν το κεφάλι στο πρόβλημά μας σαν να ήταν δικό σας» και τους καλούν να αφήσουν στην άκρη «συμφέροντα και σκοπιμότητες» επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής, αν και το χωριό σείστηκε στα δύο, από την κατολίσθηση του ορυχείου «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα». Τέλος, ζητούν από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος να επιδείξουν σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους ανθρώπους που βασανίζονται εδώ και χρόνια μέσα στη τέφρα.

Θανάσης Τέγος

Κινητοποιήσεις κάτοικοι Αναργύρων Φλώρινα Μίμης Δημητριάδης

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top