Τρίτη 21 Νοε 2017 8:34      

Ημέρα γενικής απεργίας η αυριανή για το ασφαλιστικό

Παραλύει αύριο Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου, η χώρα λόγω της γενικής απεργίας  από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και των  οργανώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό. Σε 24ωρη επίσης,  απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι σήμερα  Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Τα καταστήματα εμπόρων και επαγγελματιών στην περιοχή μας  αύριο Πέμπτη θα είναι κλειστά. Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία στην Π.Ε Κοζάνης ενώ οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ της  ΑΔΕΔΥ  Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί στις 10,30 το πρωί έξω από το Δημαρχείο της Κοζάνης. Μισή ώρα μετά,  στις 11, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ Κοζάνης στο τέλος του πεζόδρομου της πόλης
Παραθέτουμε στη συνέχεια αποφάσεις Συλλόγων και Σωματείων για την συμμετοχή τους στην αυριανή γενική απεργία:

Εμπορικός  Σύλλογος  Κοζάνης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, ενόψει του νέου ασφαλιστικού που θα αποτελέσει το «τελειωτικό χτύπημα» στην αγορά , αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 την συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 με κλείσιμο των καταστημάτων από τις 09:00 έως τις 14:00. «Γνωρίζουμε τη δυσκολία μιας τέτοιας απόφασης’ γνωρίζουμε όμως επίσης, πως οι τρόποι αντίδρασής μας είναι περιορισμένοι και δυστυχώς αυτοί που θίγονται πάντα είμαστε εμείς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Kοζάνης

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και   Βιοτεχνών  Ν. Kοζάνης συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση  καλεί όλους  τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση με κλείσιμο των επιχειρήσεων την συγκεκριμένη μέρα.

    «Ραντεβού όλοι μαζί την  Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.00 πμ. στην Κεντρική πλατεία Κοζάνης

Την Πέμπτη 04/02/2016 όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να είμαστε κλειστά. Εκείνη τη μέρα προτρέπουμε τους πολίτες του νομού  να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας», επισημαίνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας

         Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης
Ο  Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης εκφράζοντας τη διαφωνία του με το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, δηλώνει την συμμετοχή του στην 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Φεβρουαρίου 2016 μαζί με άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.
     Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στηρίζει την κοινή προσπάθεια ενάντια στις διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, το όποιο αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης
 Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης συμμετέχει στην 24ωρη Γενική απεργία που προκήρυξε για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 ο Π.Φ.Σ. μαζί με άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.Ο Φ.Σ.Κ. δηλώνει την αντίθεσή του με τις διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.Οι προτεινόμενες αλλαγές θα οδηγήσουν σε περαιτέρω οικονομική ασφυξία τον κλάδο, καθιστώντας δυσκολότερη την καθημερινή λειτουργία των συνοικιακών φαρμακείων και προβληματικότερη την πρόσβαση στο φάρμακο των Ελλήνων πολιτών.Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Σύλλογοι Λογιστών

Η ολομέλεια προέδρων των Συλλόγων Λογιστών της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να συμπράξει στον αγώνα όλων των Ελλήνων κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο αυτό θα πλήξει βαρύτατα όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου όπου αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Ένα νομοσχέδιο σαν κι αυτό κάθε άλλο παρά θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, θα οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλών επιχειρήσεων και θα αυξήσει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη ανεργία.

Τα αποτελέσματα των μέτρων θα είναι αντίθετα από τα επιδιωκόμενα της κυβέρνησης.Καλούμε όλους τους Συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς να  δώσουν ένα δυναμικό παρόν στην μαζική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου κανένα γραφείο ανοιχτό .

Πρέπει να δείξουμε ότι ο κλάδος μας έχει αποφασιστικότητα και συμπορεύεται μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει να δείξουμε ότι εμείς που ζούμε καθημερινά την ελληνική οικονομία αντιλαμβανόμαστε πρώτοι τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την χώρα μας ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Απαιτούμε  την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και συζήτηση απο μηδενική βάση .

Το επιχειρείν στην Ελλάδα ζει κρίσιμες, ιστορικές στιγμές κι εμείς ως λογιστες θεωρούμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό το κάλεσμα.

Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί κατά του νομοσχεδίου που θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην ύπαρξη και λειτουργία του κλάδου μας.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου κλείνουμε όλοι τα γραφεία μας.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας κατά την συνεδρίασή του της 28 01 2016 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών για επιβίωση ενάντια στη λαίλαπα των αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών μέτρων της κυβέρνησης.

Θεωρούμε ότι η επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης, θα αποτελέσουν τεράστιο πλήγμα στον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο της χώρας μας και θα οδηγήσουν τον πρωτογενή κλάδο της οικονομίας μας σε καταστροφή. Τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά, αφενός θα ανακόψουν την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και αφετέρου , θα αποτελέσουν αντικίνητρο για τους νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας , σε μια περίοδο μάλιστα με πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας.

Η αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση μας είναι δεδομένη, όχι γιατί πρέπει , αλλά γιατί το επιβάλουν τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους για μαζική και δυναμική συμμετοχή στη γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και τις κατά τόπους αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σωματείο επαγγελματιών Οδηγών Ν.Κοζάνης
Η Διοίκηση του Σωματείου Επαγγελματίες Οδηγοί Ν. Κοζάνης χαιρετίζει και στηρίζει τον δίκιο και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα. Τα αιτήματα και αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιασφαλιστική και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ θα οδηγήσει σε ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.

Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου μνημονίου, που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που έρχεται να προστεθεί στα παλιότερα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Βρίσκονται, επίσης, αντιμέτωποι με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νέα ΚΑΠ 2014-2020. Τα μέτρα και η πολιτική των παραπάνω επιτίθενται τόσο στο εισόδημα των αγροτών, με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους, όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η κοινή συμπόρευση των εργαζομένων, με την αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία ενάντια στο Νόμο-Λαιμητόμο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή αλλά και συνολικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων, τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τους εκφραστές τους σε πολιτικό επίπεδο.

Αλληλεγγύη στην Ανυποχώρητη Αγωνιζόμενη Αγροτιά!

Απαιτούμε η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το Νόμο-Λαιμητόμο ΤΩΡΑ!

Κοινό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,

 

Απεργία Καταστήματα Λογιστής
  • Σχόλια

0 Comments:

Tο tharos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Παρακαλούμε πολύ, τηρείτε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς έναντι των υπολοίπων σχολιαστών και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.
Όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Σχολιαστές που επαναλαμβανόμενα προκαλούν ή υβρίζουν άλλους σχολιαστές θα αποκλείονται χωρίς προειδοποίηση 

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένης υποβολής spam.
11 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Scroll to Top