Πέμπτη 23 Νοε 2017 13:04      

Η αφρικανική σκόνη θα ενισχύει τα αιωρούμενα σωματίδια

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών και των επικρατούντων ανέμων, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, από σήμερα  Παρασκευή 12-5-2017 έως τουλάχιστον την ερχόμενη  Κυριακή 14-5-2017. Από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής των 50 μg/m3.
Για το λόγο αυτό  ο  Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς   είχε επικοινωνία του με την διοίκηση του ΛΚΔΜ, έγιναν συστάσεις στη ΔΕΗ να μειώσει τις ρυπογόνες δραστηριότητες της το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συστήνονται τα παρακάτω:
-Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους,
-Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
-Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δρα-στηριότητα,
-Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα  μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους
-Στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ.

ατμόσφαιρα Καιρός αφρικανική σκόνη

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top