Τρίτη 12 Δεκ 2017 8:46      

Η 9η Μ/Π Ταξιαρχία τίμησε την ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων

Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, διοργάνωσε η 9η Μ/Π Ταξιαρχία  τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες για την ιστορία και τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, το οδοιπορικό της Ι.Χ Μεραρχίας Πεζικού, πλαισιωμένο από τη Στρατιωτική Μουσική της 9ης Μ/Π ΤΑΞ, καθώς και έκθεση μουσειακού στρατιωτικού υλικού και φωτογραφίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης. Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975. Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

9η Μ/Π Ταξιαρχία ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top