Δευτέρα 11 Δεκ 2017 20:42      

Ενημέρωση για θέματα αναπηρίας των μελών του Α΄ Καπή Πτολεμαΐδας

 Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου  Παγκόσμια Ήμερα  Ατόμων  με Αναπηρία,  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας για θέματα που αφορούν την αναπηρία, από  το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου  Μιχάλης Μήγγος μαζί με τον Γ. Γραμματέα  Μάριο Συμεωνίδη ενημέρωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ για τις δράσεις αλλά και τις κατακτήσεις του αναπηρικού κινήματος.

Παράλληλα αναφέρθηκαν   στα επιδόματα και στις παροχές που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, ενώ ακολούθησε διάλογος με έντονη αναφορά στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ.

Ο κ. Μήγγος μεταξύ άλλων ανέφερε στα μέλη του ΚΑΠΗ ότι ο ρόλος των ηλικιωμένων είναι πολύ σημαντικός στην εκπαίδευση των νέων σε σχέση με την αναπηρία γιατί οι παππούδες και οι γιαγιάδες επηρεάζουν πολύ τη γνώμη, τη στάση και την αντίληψη των νέων.

Τέλος τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα με  την Τρίτη ηλικία  και τους θέλουν συνοδοιπόρους στις διεκδικήσεις σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προσβασιμότητας.

Ενημέρωση θέματα αναπηρίας παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top