Τετάρτη 13 Δεκ 2017 7:11      

Ενεργοί πολίτες Δυτικής Μακεδονίας: Γεωστρατηγικές εξελίξεις

Συζήτηση-ομιλία για τις «γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής μεσόγειου», διοργάνωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 3/12 στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κούρδος ιατρός και Διπλωματικός Αντιπρόσωπος του κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, που αναφέρθηκε στο θέμα: «Κούρδοι, ένας λαός ανάμεσα στη Γενοκτονία και την Απελευθέρωση», και ο ιατρός Αγάπιος Γαβριηλίδης που μίλησε για τις «εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Η θέση της χώρας».

Οι δυο ομιλητές ανέλυσαν τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και τον ρόλο της χώρας μας, ενώ στο τέλος των ομιλιών τους, απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

«Στόχος μας είναι μέσα την εκδήλωση να ενημερωθεί ο κόσμος της περιοχής τι γίνεται πέρα από τα σύνορα-την άλλη πλευρά της Μεσογείου. Μια σημαντική περιοχή γεωστρατηγικά για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο Κουρδικός λαός έχει συγκεκριμένες λύσεις, ώστε η περιοχή να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα και να αποκτήσει Ειρήνη και σταθερότητα», τόνισε μιλώντας στο «Θ», ο Ιεμπραχέμ Μουσλέμ.

Ο Κούρδος γιατρός συμμετέχει στον Σύνδεσμο Επιστημόνων και Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας, πρωτοβουλία που έχει ιδρύσει το Ελληνο-Κουρδικό Σπίτι στην Κομπάνι. Εκεί μέχρι πρόσφατα πάνω από 100 παιδιά διδάσκονταν αραβικά, κουρδικά, αγγλικά, σκάκι και μουσική. Τα χρήματα που συγκεντρώνει ο σύνδεσμος προέρχονται από δωρεές μελών και εκδηλώσεις, ενώ συγκεντρώνει και εκπαιδευτικό υλικό.

Ενεργοί Πολίτες Γεωστρατηγικές εξελίξεις ανατολικής μεσογείου

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top