Παρασκευή 24 Νοε 2017 22:27      

Δημοτικό Οδείο Κοζάνης: Ρεσιτάλ πιάνου

Ρεσιτάλ πιάνου στην Αίθουσα Τέχνης με έργα L.V. Beethoven, F. Liszt και S. Rachmaninoff, έδωσε  ο Παναγιώτης Τροχόπουλος, το Σάββατο 4 Μαρτίου, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε  το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Την Παρασκευή ο καλλιτέχνης πραγματοποίησε σεμινάριο στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης (Δρίζειο), ενώ και την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρες 08:00-12.30  πραγματοποίησε ένα ακόμη σεμινάριο, όπου συμμετείχαν ενεργά μαθητές της Κατωτέρας, Μέσης και Ανωτέρας τάξης, καθώς και απόφοιτοι (πτυχίο ή δίπλωμα).  

Ο Έλληνας πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο στα πλαίσια ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και σπουδαίων θεσμών με τα πιο απαιτητικά έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο, τα οποία παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερα ζηλευτό τεχνικό έλεγχο.

Στις συμπράξεις του με ορχήστρα συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninoff και το 2ο Κοντσέρτο του Brahms, ενώ η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο «English Music Festival». Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα περιοδικά κλασικής μουσικής -όπως το Grammophone- , τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninoff αλλά και την «Petrushka» του Stravinsky.

Τον Δεκέμβριο του 2011 επιλέχτηκε να πάρει μέρος σε μια συναυλία προς τιμήν του μεγάλου βιρτουόζου Marc-Andre Hamelin – παρουσία του ιδίου, στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας, ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της «Ρωσικής πιανιστικής σχολής». Τον Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποίησε την ρωσική πρεμιέρα του «Κοντσέρτου για σόλο πιάνο» του Alkan.

 

Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης Ρεσιτάλ πιάνου Αίθουσα τέχνης

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top