Παρασκευή 24 Νοε 2017 22:43      

Δημιουργία Μουσείου για την ανάδειξη της Ιστορίας

Στο στάδιο ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών βρίσκεται το έργο «Δημιουργία Μουσείου για την ανάδειξη της Ιστορίας της Ελάτης», που εκτελείται στην κοινότητα της Ελάτης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013/προσέγγιση LEADER.

Το έργο που είναι ενταγμένο στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER,  υλοποιείται από την ΑΝΚΟ/Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. και δικαιούχος του είναι ο «Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος ΕΛΑΤΟΣ Ελάτης».

Το αντικείμενο του έργου είναι η οικοδομική ανακατασκευή του παλιού κτιρίου της Αστυνομίας της Ελάτης (που όπως προαναφέραμε ολοκληρώνεται εξωτερικά και εσωτερικά, σε μορφή που εντυπωσιάζει) και η διαμόρφωση του σε Μουσείο της Ιστορίας της Ελάτης, που -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- θα περιλαμβάνει στοιχεία από την προϊστορική Ελάτη μέχρι σήμερα (φωτογραφικό υλικό ή πιθανώς(;) και αντίγραφα των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων της Ελάτης που προέρχονται κυρίως από την τοποθεσία Λογκάς και φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής), παλαιοντολογικά ευρήματα ή σπάνια πετρώματα-μεταλλεύματα, μακέτα με το ανάγλυφο της ευρύτερης περιοχής  των αξιοθέατων της Ελάτης, και εν γένει οπτικοακουστικό ή άλλο υλικό που να συνδέεται διαχρονικά με την ιστορία της Ελάτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην δημιουργία του Μουσείου παρέχουν επιστημονική υποστήριξη η αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου και η γεωλόγος Άννα Ράσσιου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 140.177,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) με το ποσό των 133.168,15€ (ποσοστό 95%) και από Εθνική Συμμετοχή με 7.008,85 € (ποσοστό 5%).

Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ (Μαρκογιαννάκης Γ.).

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Μουσείο ιστορία Ελάτη

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top