Παρασκευή 17 Νοε 2017 19:36      

Δεν θα πείσει αύριο ο Σταθάκης το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας

Αύριο στις 6 το απόγευμα  στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δώσαν «ραντεβού» Περιφερειάρχης και τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο  Σταθάκη ο οποίος θα προσπαθήσει να πείσει Περιφερειακό Συμβούλιο και τους  τοπικούς φορείς ότι αυτά που λέχθηκαν από κυβερνητικά χείλη  ακόμα και από τον ίδιο  ότι δηλαδή οι λιγνιτές μονάδες και γενικότερα η ΔΕΗ ξεπουλιέται, δεν έχουν  καμία ουσιαστική βάση.

Ο  Υπουργός στην  προχθεσινή συνάντηση του με Περιφερειάρχη και βουλευτές  θεωρείται βέβαιο ότι μετέφερε την γνωστή άποψη του μετά την επιστροφή του από τοις Βρυξέλες, για άμεση πώληση παλαιών και νέων λιγνιτικών μονάδων και εφόσον στη συνέχεια αξιολογηθεί ότι δεν είναι ικανοποιητική η πορεία μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ, αποδειχθεί δηλαδή ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν απέφεραν τα αναμενόμενα, τότε θα προβλέπεται πώληση και υδροηλεκτρικών.

Ωστόσο στους κυβερνητικούς βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης και στον φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση  Περιφερειάρχη, μετέφερε την  πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης η οποία  είναι  τα ενεργειακά να έρθουν  μαζί με την  συνολική συμφωνία  με τους δανειστές τον  Σεπτέμβρη στη Βουλή, όπου θα γίνεται λόγος  αόριστα για μείωση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στο λιγνίτη, δίχως αναφορά ή έστω εξειδίκευση σε πώληση μονάδων.

Συμφωνήθηκε λοιπόν να μην  ρίξουν λάδι στην φωτιά και να δώσουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, όσο η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοικτή. Από την πλευρά τους ο Περιφερειάρχης και ο βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό να ‘ρθει αύριο να μιλήσει ο ίδιος στο Περιφερειακό συμβούλιο ώστε να βγάλει ο ίδιος τα κάστανα από την φωτιά  καθώς η πίεση που δέχονται από την τοπική κοινωνία είναι μεγάλη.

Έτσι εξηγούνται και οι χλιαρές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δ.Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη, και των βουλευτών Μ.Δημητριάδη, και Θ. Μουμουλίδη, (όλοι παρόντες στην συνάντηση μαζί με τους Ι.Θεοφύλακτο, Γ.Ντζιμάνη), στάση που προφανώς θα διαφοροποιηθεί, εφόσον κλείσει η συμφωνία για την ΔΕΗ, και δοθεί στην δημοσιότητα. 

 Κάπως   έτσι ερμηνεύεται η  εικόνα της προχθεσινής  συνάντησης  ενημέρωσης που είχε   με τους τοπικούς κυβερνητικούς  βουλευτές και τον Περιφερειάρχη  της Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Σταθάκης για τις πιέσεις που δέχεται από τους δανειστές και για το πλαίσιο μιας πιθανής συμφωνίας, και όχι τα όσα εκείνοι είπαν μετά την συνάντηση. Βέβαια το επόμενο «επεισόδιο» θα το δούμε να εξελίσσεται αύριο στην Περιφέρεια και σίγουρα ο υπουργός δεν πείσει τόσο εύκολα όσο τους κυβερνητικούς  βουλευτές, το  Περιφερειακό Συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς γιατί η απόφαση της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των λινιτικών μονάδων θεωρείται πλέον ειλημμένη.     

Γ. Σταθάκης Περιφερειακό Συμβούλιο ΔΕΗ

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top