Πέμπτη 23 Νοε 2017 13:03      

Αύξηση επισκεψιμότητας και πωλήσεων

Ικανοποίηση στους διοργανωτές της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, καθώς κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της έκθεσης (4-7 Μαΐου 2017) πέρασαν τις πύλες 1128 εμπορικοί επισκέπτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Απ’ αυτούς οι 983 ήταν έμποροι του εξωτερικού, από 32 διαφορετικές χώρες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, πως τα μηνύματα είναι θετικά στον κλάδο, ενώ επισήμανε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για τη γουνοποιία, που θα αφορά την πιστοποίηση του προϊόντος με ελληνικό σήμα και η επεξεργασία προγράμματος χρηματοδότησης 500 θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς στα αποτελέσματα της Έκθεσης κατέγραψε τα εξής:

«Στην Καστοριά στράφηκαν για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες οι «προβολείς» του κλάδου της γούνας παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας από τις 4 έως τις 7 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, κυριάρχησαν η ομορφιά, η λάμψη και η πολυτέλεια, χωρίς να υστερεί το εμπορικό κομμάτι, με την Καστοριά να παίρνει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα του κλάδου.

Οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες που έδωσαν το «παρών» στο Εκθεσιακό Κέντρο προερχόμενοι από τις σημαντικότερες αγορές γούνας της υφηλίου (1128 επισκέπτες από 32 χώρες), κατέστησαν την Έκθεση ένα πραγματικά διεθνές γεγονός, αντάξιο των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού.

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας μετατράπηκε σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι, όπου έθνη και φυλές ενώθηκαν έχοντας ως συνδετικό κρίκο τη ζεστασιά και την αίγλη της γούνας .

Οι πρωτοπόρες κολεξιόν των εκθετών τοποθετημένες σε μεγαλόπρεπα περίπτερα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις μετουσιώθηκε σε πράξη, γεμίζοντας ικανοποίηση τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» το κεντρικό Fashion Show (Gala) της Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο παραδοσιακό περιβάλλον της πλατείας των Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυματολογικές προτάσεις των Ελλήνων γουνοποιών για τον χειμώνα 2017-2018.

Ο πολιτισμός και οι ομορφιές της Καστοριάς «παντρεύτηκαν» με τη λάμψη και την πολυτέλεια της γούνας, συνθέτοντας ένα υπέροχο σκηνικό που έκανε, μέσα από τον Διεθνή Τύπο, τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας την περιοχή μας ως το απόλυτο τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε και το Εργαστήρι Γούνας για νέους σχεδιαστές, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των εργασιών του, «μυήθηκαν» στην τέχνη της επεξεργασίας γούνας. Οι νέοι σχεδιαστές επιδόθηκαν σε γούνινες δημιουργίες, δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό για το νέο πολυτελές υλικό που τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν.

42η Διεθνή Έκθεση Γούνας αύξηση πωλήσεων Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top