Τρίτη 12 Δεκ 2017 8:45      

Αλβανός έκλεψε 17 αγροικίες

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από αγροικίες και αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 19 Αυγούστου2017  14 Νοεμβρίου 2017 σε βάρος ατόμων κυρίως αγροτών, για τις οποίες συνελήφθη 44χρονος  Αλβανός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας υπήκοος Αλβανίας, το απόγευμα της Τρίτης.  Για το συγκεκριμένο θέμα, παραχώρησαν, συνέντευξή τύπου, χθες το μεσημέρι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης και ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντίνος Τσιβίκης.

 Όπως ανέφεραν Αστυνομικός  Διευθυντής και Διοικητής Ασφάλειας, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την ανάλυση του τρόπου δράσης, προέκυψε ότι ο 44χρονος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (modus operandi) διέπραξε συνολικά 17 κλοπές από αγροικίες και αγροτικές αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, με το συνολικό παράνομο όφελος από τα κλοπιμαία να ξεπερνά τις -26.500- ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη  το πρωί, προσήλθε στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας  πολίτης  και κατήγγειλε την κλοπή αντικειμένων αγροτικού-οικοδομικού εξοπλισμού και ηλεκτρικών συσκευών, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ, από αποθήκη κτήματός του σε αγροτική περιοχή της Εορδαίας.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 44χρονου στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των ανωτέρω αφαιρεθέντων αντικειμένων καθώς και πλήθος αντικειμένων αγροτικού-οικοδομικού εξοπλισμού και λοιπών ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών. Ακολούθως  σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (ζεύγος μάλλινα γάντια, κατσαβίδι κλπ). Κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων αγροτικού – οικοδομικού εξοπλισμού και ηλεκτρικών συσκευών, μεγάλο μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Επίσης το  όχημα που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, ως μέσο τέλεσης των κλοπών και το κινητό του  τηλέφωνο.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η προέλευση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και το ενδεχόμενο διάπραξης άλλων κλοπών από τον 44χρονο αλλά και η τυχόν ύπαρξη συνεργών του.

Ο συλληφθείς,  με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

κλοπή ΑΓΡΟΤΙΚΑ Σύλληψη

Ακολουθήστε το "tharos.gr" στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top