Πέμπτη 23 Νοε 2017 0:14      

Το ΘΑΡΡΟΣ είναι η αρχαιότερη ημερήσια εφημερίδα του Νομού Κοζάνης. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1960 ως εβδομαδιαία από τον ιδρυτή της Χρ. Παπαστεργιάδη και λίγο καιρό αργότερα έγινε ημερήσια.

Τον Ιούνιο του 1990 πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρείας Ι.ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ ΑΕ της οικογένειας του Ιωάννη και της Μαρίας Κορομήλη.

Επί 56 χρόνια το ΘΑΡΡΟΣ αποτέλεσε και αποτελεί την πρώτη και εγκυρότερη πηγή ενημέρωσης στην Δυτική Μακεδονία και στον Νομό Κοζάνης. Αντικειμενική και σφαιρική. Μακριά από κομματισμούς, σκοπιμότητες και εξαρτήσεις. Πρώτα και πάνω από όλα για τα όσα συμβαί­νουν στην Κοζάνη που τα αγνοούν (με τη διττή έννοια του όρου) τα εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρω­σης.

 

 

Επί 56 χρόνια το ΘΑΡΡΟΣ στέκεται δίπλα στον κόσμο της Κοζάνης και τα προβλήματά του, εξυπηρετεί τις όποιες ανάγκες επικοινωνίας σας, δυναμώνει και μεταφέρει τη φωνή σας στα κέντρα εξουσίας, τοπικά και εθνικά, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάδειξη και προώθησή τους.

Το ΘΑΡΡΟΣ η πρώτη

  •  σε αρχαιότητα
  •  σε εξοπλισμό (εισήγαγε πρώτη στην Ελλάδα την φωτοστοιχειοθε­σία και την εκτύπωση offset)
  •  σε κυκλοφορία
  •  σε εγκυρότατα

εφημερίδα της Κοζάνης στη μακρό­χρονη πορεία της και χάρη στη συμπαράσταση και την στήριξη των συμπατριωτών της Κοζάνης και του εξωτερικού, παρουσίασε μια συνεχή αναβάθμιση του περιε­χομένου της, αύξηση του αριθμού των σελίδων της και βελτίωση της αισθητικής της.

Στην ιδιοκτησία της I.ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ Α.Ε - Εκδοτική Ενημερωτική ανήκουν επίσης η καθημερινή εφημερίδα της Πιερίας ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ η εβδομαδιαία έκδοση Βήμα της Δευτέρας ( από το 1988 έως το 2012 ), το ΡΑΔΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 101,5 FM (1989) και το περιοδικό ΟΡΙΟ (2004).  

Στα τέλη του 2006 - αρχές του 2007 η I.ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ ΑΕ απέκτησε υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, όμοιο με αυτόν που διαθέτουν μόνο οι μεγάλες εφημερίδες της Αθήνας και ελάχιστες άλλες της επαρχίας:

  •  Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, σκάνερ, εκτυπωτές κ.α με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές δυνατότητες.
  •  CTP για ψηφιακές πλάκες εκτυ­πώσεις.
  •  Υπερσύγχρονο κυλινδρικό πιεστή­ριο μήκους δεκάδων μέτρων (που στα άκρα του μπαίνουν ρολά χαρτί και στο κέντρο εξάγονται οι εφημερίδες, περιοδικά και έντυπα γενικά) τυπωμένα και έτοιμα για διανομή.

Η εταιρεία στο σύνολό της απασχολεί 24 άτομα μόνιμο προσωπικό και αμειβομένους συνεργάτες (πολιτικούς και αθλητικούς συντάκτες, δημιουργικό, πιεστήριο, διαφημιστικό τμήμα και λογιστήριο) και κατατάσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τύπου στην Β. Ελλάδα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας tharos.gr λειτουργεί από το 2008 και αποτελεί μια σύγχρονη προσπάθεια άμεσης και εύκολης ενημέρωσης του κοινού της Κοζάνης από τη Νο.1 τοπική εφημερίδα.

Η παρουσία της στα Social Media, αγκαλιάστηκε από χιλιάδες αναγνωστών μας σε όλο των κόσμο δίνοντας έτσι δύναμη, κουράγιο και θέληση σε όλους όσους έχουν την τιμή να υπηρετούν και να συνεισφέρουν σε αυτή την υπόθεση της ενημέρωσης, για ακόμα υψηλότερους στόχους.

Σκοπός μας είναι να καθιερωθούμε στην συνείδηση του αναγνώστη που επιλέγει τα ηλεκτρονικά μέσα για την ενημέρωση του ως η άμεση και έγκυρη πηγή με υπευθυνότητα και … υπογραφή!

 

 

Scroll to Top